Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2022. November 25. 14:44, péntek | Belföld
Forrás: mti

Autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni egy ukrán férfi Záhonynál

Autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni egy ukrán férfi Záhonynál

Egyedi és új módszerrel kialakított rejtekhelyen, autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen

Simon-Fodor Henriett közleményében azt írta, hogy a határellenőrzéskor gyanússá vált személyautóban 101 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak, de a kis mennyiségű csempészáru valószínűleg próbaként szolgált, a csempészek annak átjuttatását, illetve a NAV éberségét tesztelhették.

Szakemberek szerint az egyedi módszerrel kialakított rejtekhelyen akár kábítószert és fegyvert is szállíthatnak a csempészek, ezért fontos a hatóságok felkészítése a hasonló esetekre - ismertette a sajtószóvivő, hozzátéve, a hatóság vizsgálja azt is, hogy az autó korábban átlépte-e a magyar határt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.