Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 12. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: 3100.hu

Ausztriában kezdtek a Salgótarjáni HKE fiataljai

Ausztriában kezdtek a Salgótarjáni HKE fiataljai

A hagyományos kelet-közép-európai rangos szezonnyitón, a 22. Nemzetközi Kamptal Klassik Trophy-n kezdte a szezon a Salgótarjáni HKE két utánpótlás-korú hegyikerékpárosa: Csikány Bianka és Varga Dániel Bence.

Az osztrák megmérettetésre magyar válogatott, illetve a státuszra elérésére eséllyel pályázó fiatalokat utaztatott ki Benkó László utánpótlással foglalkozó szövetségi kapitány. Csikány Bianka a junior U19-es női mezőnyben állt rajthoz. A felvezető körben és az első kör során egyre előrébb haladt az osztrák, cseh és lengyel ellenfelekkel tarkított mezőnyben, egészen az előkelő hatodik pozícióig. A folytatás azonban sajnos nem volt ennyire kecsegtető számára, sajnos egy defekt miatt hamar véget ért a kategóriájában világranglista-pontokért is zajló verseny. Bianka a sikertelen langenlois-i verseny ellenére is tartja kerettagságát a válogatottban. A szigorú feltételrendszerben a folytatásban hazai versenyeken erősítheti meg státuszát a trikolort viselő versenyzők között – elsőként majd „hazai pályán”, Salgótarjánban.

Varga Dániel Bence az U15-ös korosztály népes, 36 fős mezőnyében állt rajthoz osztrák, horvát, cseh, német és szlovén ellenfelek között. A rajtnál a hátsó sorokból induló versenyző hamar az élmezőnybe küzdötte fel magát, melynek 4.-5. pozíciójáért egy horvát kerékpárossal harcolt. Alkalmi ellenfelét végül a verseny utolsó harmadában sikerült leszakítania, így a 4. helyen ért célba. Bence a félórás időtartamú futamon fél perc hátrányt szedett össze a válogatott kerettag, harmadik helyen célba érő Baranyi Dáviddal szemben, az első helyezettől pedig 1 perc 38 másodpercet kapott. Kiemelkedő eredménye csak egy hajszállal maradt el a válogatott státuszhoz vezető útra téréstől – ez 90 másodpercen belüli hátránynál lett volna releváns. A Salgótarjáni HKE bátonyterenyei illetőségű fiatal versenyzőjének nincs oka azonban a búslakodásra, hiszen remek eredménye igen biztató, a feltételek teljesítésére pedig további három hazai megmérettetés is rendelkezésére áll. Ezek közül két alkalommal kell „megtekernie” a 90 másodperces határértéket.

Versenyzőink a folytatásban hazai pályán állnak majd rajthoz, hiszen a hegyikerékpáros Magyar Kupa április 19-én Salgótarjánban rajtol. A Salgó várának környékén rendezendő esemény egyben világranglista-pontszerző, olimpiai kvalifikációs verseny is lesz a felnőtt nők és férfiak számára. A szövetségi kapitány kiírása alapján a futam szintén része az utánpótlás válogató versenyek négyes sorozatának is.

Fotó: MKSZ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.