Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 26. 11:16, vasárnap | Belföld
Forrás: Police.hu

Ausztriában elvették a jogsiját, itthon azt hazudta, hogy elvesztette

Ausztriában elvették a jogsiját, itthon azt hazudta, hogy elvesztette

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárás egy 50 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint egy 50 éves devecseri lakos 2022. szeptember 10-én Ausztriában közlekedett gépkocsival, amikor az osztrák rendőrök intézkedés alá vonták. Ennek során megállapították, hogy a jármű rögzítőfékje nem működik. Figyelemmel a közlekedés biztonságát veszélyeztető műszaki hibára a gépkocsi hatósági jelzését, valamint forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, a járművel való további közlekedést megtiltották, a sofőrrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

A devecseri férfi Magyarországra visszaérkezve 2022. szeptember 12-én megjelent a veszprémi járási hivatalban, ahol jegyzőkönyv felvétele mellett úgy nyilatkozott, hogy a rendszámtáblákat és a forgalmi engedélyt Ausztriában elvesztette. Tette ezt annak ellenére, hogy az ügyintéző felhívta a figyelmét arra, hogy amennyiben a hatósági jelzés és forgalmi engedély azért került ki a birtokából, mert azt a külföldi hatóság elvette, úgy vele szemben a hivatal feljelentést tesz. Ezt követően, 2022 novemberében Magyarország bécsi konzulátusa arról tájékoztatta a magyar hatóságokat, hogy a hivatkozott jármű hatósági jelzését és forgalmi engedélyét a gépkocsi nem megfelelő műszaki állapota miatt Ausztriában bevonták.

A férfi ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére