Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 08. 11:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-AUCKLAND

Aucklandi tenisztorna - Marozsán bravúrral nyolcaddöntős.

Aucklandi tenisztorna - Marozsán bravúrral nyolcaddöntős.

Marozsán Fábián bravúros győzelemmel bejutott a nyolcaddöntőbe a 661 500 dollár (232 millió forint) összdíjazású aucklandi keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 65. játékos hétfőn a 37 éves francia Gael Monfilsszal találkozott, pályafutása során először. Az ATP-rangsor 6. helyén is megfordult, jelenleg 75. rivális 12 serleggel és két Grand Slam-elődöntővel büszkélkedhet, és látványos stílusa miatt szinte mindenütt közönségkedvencként lép pályára.
A 24 esztendős magyar betegség miatt két hetet kihagyott a decemberi alapozásból, és a múlt héten Hongkongban a nyitókörben kikapott a spanyol Roberto Bautista Aguttól.
Az új-zélandi csatában 3:3-nál Marozsán brékelt, és 41 perc elteltével már szettelőnyben volt. A párizsi veterán a folytatásban jobban ügyelt az adogatójátékaira, így jutottak el a rövidítésig, melyben 6-4-nél a Hajdúszoboszló SE sportolójának két meccslabdája volt, de Monfils óriási küzdelemben kiegyenlített.
Az utolsó felvonásban a németek elleni Davis Kupa-selejtezőre készülő magyar válogatott alapembere 2:2-nél elvesztette az adogatását, majd az utolsó pillanatban visszabrékelt 4:5-nél így az ellenfél nem tudta kiszerválni a meccset. Marozsán egy 11 labdamenetes gémben küzdötte el magát 6:5-ig, aztán jöhetett a mindent eldöntő tie-break. Ebben a magyar 6-3-nál további három meccslabdához jutott, melyekből a másodikat már kihasználta, és remek győzelemmel továbbjutott. A találkozó 2 óra 38 percig tartott.
Marozsánra a 16 között még keményebb ellenfél vár az első helyen kiemelt amerikai Ben Shelton személyében, aki 16. a világranglistán.
Az Australian Open jövő heti főtáblás küzdelmeire készülő Marozsán párosban is versenyben van Aucklandben, ahol a német Sebastian Ofnerrel az oldalán indul, első ellenfelük a francia Sadio Doumbia és Fabien Reboul lesz.


Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
-------------------------------
Marozsán Fábián-Gael Monfils (francia) 6:4, 6:7 (6-8), 7:6 (7-4)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 18:45, szombat | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,

2024. Július 20. 18:00, szombat | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 20. 13:45, szombat | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norrisé a legjobb köridő a harmadik szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője végzett az első helyen a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén, szombaton a Hungaroringen.

2024. Július 20. 10:40, szombat | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Olasz sikerrel zárult a Forma-3-asok sprintversenye.

Az orosz származású és olasz színekben versenyző Nikita Bedrin nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délelőtt rendezett első betétfutamát, a Forma-3-asok sprintversenyét a Hungaroringen.