Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2022. Június 30. 10:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Átverte az autószerelőt, csalás miatt áll bíróság elé

Átverte az autószerelőt, csalás miatt áll bíróság elé

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 41 éves Nógrád megyei férfi ellen,

aki az autóján elvégzett javításokat követően nem fizette meg annak ellenértékét a szakember részére és számára elérhetetlenné vált.

A vád szerint a férfi a járművének hátsó kerék- és fékrendszerének javítását rendelte meg az autószerelőként dolgozó szakembertől, ennek megfelelően 2021. április 27. napján leadta autóját a sértett balassagyarmati szerelő műhelyébe azzal, hogy a szerelő szóbeli megállapodásuk szerint a jármű állapotának felmérése után árajánlatot készít a teljes javítási díj összegéről. A vádlott a költségek egy részére ekkor átadott 100.000 forint előleget.

A sértett elvégezte az állapot felmérést, és megállapította, hogy az előzetesen meghatározott feladatokon túl az autóval történő biztonságos közlekedéshez szükséges az első fékrendszer cseréje is, ezért a felek megállapodtak a gépjármű teljes körű javításáról, melyhez a vádlott olaj- és olajszűrőcserét is kért. A vádlott ezzel egyidejűleg elfogadta a szerelő 282.500 forintos árajánlatát, és átadott neki további 50.000 forintot a költségek fedezésére.

A sértett a javítási munkát elvégezte a megállapodásban foglaltak szerint, és 2021. május 5. napján a gépjárművet átadta a megrendelő részére. A vádlott a gépjármű átvételekor nem fizette ki a fennmaradó 132.500 forintot, azonban ígéretet tett a hátralék pár napon belül történő rendezésére. A férfinek azonban nem állt szándékában tartozását rendezni, a sértett számára elérhetetlenné vált, annak többszöri megkeresésére sem reagált, 2021. május 14. napján pedig azt rótta fel a sértettnek, hogy az uzsorát követel rajta.

A vádlott magatartásával tévedésbe ejtette az autószerelőt, 132.500 forint kárt okozva neki.

Mivel cselekményével a férfi jogtalan haszonszerzésre törekedett, az ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a korábban hasonló bűncselekmény miatt is elítélt elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével szabjon ki közérdekű munka büntetést. A vádlott a tartozását a nyomozás során megfizette a sértett részére, így az okozott kár megtérült.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 05. 08:53, péntek | Helyi

"Egy Hét a Csillagok Alatt"

“Egy Hét a Csillagok Alatt” az Uránia Észlelő és Bemutató Csillagvizsgálóban is

2022. Augusztus 05. 07:54, péntek | Helyi

Útlezárás filmforgatás miatt

Időszakos útlezárásra számíthatnak a gépjárművezetők Somoskőújfalu belterületén.

2022. Augusztus 04. 10:12, csütörtök | Helyi

Csütörtöktől szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 00.00 órától 2022. augusztus 6-án (s

2022. Augusztus 04. 09:57, csütörtök | Helyi

Közlekedési balesetek az utóbbi három napban

Az elmúlt három napon Nógrád megyében utas, kerékpáros és gyalogos is megsérült közúti közlekedési baleset során.