Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Június 08. 08:21, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-CSOBA PÉTER OLASZORSZÁG RÓMA

Atlétikai Eb - Récsei Rita a 14. 20 km-es gyaloglásban, hazai diadal az első számban.

Atlétikai Eb - Récsei Rita a 14. 20 km-es gyaloglásban, hazai diadal az első számban.

Récsei Rita legjobb magyarként, nagyszerű versenyzéssel a 14. helyen végzett női 20 kilométeres gyaloglásban, melyet a házigazdák olimpiai címvédője, Antonella Palmisano nyert meg.

A nők olimpiai távú versenyének 35-en vágtak neki, köztük Récsei mellett a 35 kilométeren két éve bronzérmes Madarász Viktóra, valamint Spiller Tiziana. A verseny a római olimpiai központ területén zajlott, ideálisnak nem nevezhető körülmények között, ugyanis közel 30 fokos hőségben kellett róniuk a köröket a versenyzőknek.
Az már viszonylag hamar nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt években legjobb magyarnak számító Madarász ezúttal nem fog tudni előkelő helyen végezni, gyorsan leszakadt az élmezőnytől, ahogy Spiller Tiziana is hamar elmaradt a legjobbaktól. Récsei közben az első kilométereken még közvetlenül az élboly mögött haladt, majd később ugyan ő is visszaesett, de sikerült egy kisebb csoporttal jó tempóban gyalogolnia. A táv feléhez közeledve a legjobb magyar a 23. helyen volt, aztán fokozta az iramát és a verseny második felében folyamatosan érte utol és hagyta le közvetlen riválisait, végül a 14. helyen ért célba 1:32:55 órás eredménnyel.
"Tudtuk, hogy nagyon meleg lesz, erre készültünk, ezért óvatosabb tempóban terveztük a kezdést és úgy voltunk vele, hogy majd a második felében gyorsítok, és ez be is jött" - nyilatkozta a célba érését követően nem sokkal Récsei. - "Egy boly mögé be tudtam állni, ami jól jött, mert a féltávig tök jó tempóban mentünk, aztán féltáv után gyorsítottam és folyamatosan tudtam előzni azokat, akik nem olyan jól osztották be az erejüket. Végig jól éreztem magam a versenyen, annak ellenére, hogy nagyon meleg volt, és boldog vagyok, hogy gyorsabb tempót tudtam diktálni, mint amit előzetesen terveztünk."
Madarász Viktória (1:37:43 óra) 26. lett, honfitársától közel öt perccel elmaradva, míg Spiller (1:43:56) a 30. helyen zárt.


A verseny a hazai kedvenc Antonella Palmisanóról szólt, az olasz klasszis ugyanis már a rajt után az élre állt, a 10. kilométerre pedig valamennyi riválisát leszakította és tulajdonképpen egészen az Olimpiai Stadionban kijelölt célig imponáló tempóban haladt, az arénában pedig az olasz zászlót lobogtatva gyalogolt körbe és győzött 1:28:08 órával. A hazai nézők öröme azzal vált teljessé, hogy Palmisano mögött Valentina Trapletti lett a második.
A bronzérem sorsa egészen drámai hajrával dőlt el, a stadionba harmadiknak érkező spanyol Laura Garcia-Carót az utolsó métereken előzte meg az ukrán Ludmilla Oljanovszka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.