Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Június 07. 08:41, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-CSOBAPÉTER OLASZORSZÁG RÓMA

Atlétikai Eb - Közel 1700 induló, a legnagyobb sztárok is a mezőnyben.

Atlétikai Eb - Közel 1700 induló, a legnagyobb sztárok is a mezőnyben.

A földrész legjobbjai közül szinte mindenki rajthoz áll Rómában a pénteken kezdődő 26. szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon.

A felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón Dobromir Karamarinov, az európai szövetség (EAA) elnöke annak a reményének adott hangot, hogy Rómában minden idők legjobb, olimpiai évben rendezett kontinensviadalát rendezik, amire minden esély megvan, mivel a 49 tagországból 48 részt vesz az Eb-n, s összességében közel 1700 atléta indul.
"Tudjuk, hogy az év csúcsversenye a párizsi olimpia, de az Európa-bajnokság is egy kiemelt, nagyon fontos viadal, melynek azt hiszem, sikerült a lehetőségekhez képest a legjobb időpontot megtalálnunk" - jelentette ki az EAA első embere, hozzátéve, hogy a kontinens sztárjai számára is fontos állomás a szezonban az Eb, ezt bizonyítja, hogy a legjobbak közül szinte mindenki eljött a viadalra.
A sajtótájékoztatón a sportolókat öt olimpiai bajnok, az olasz Marcell Jacobs, Gianmarco Tamberi és Antonella Palmisano, illetve a német Malaika Mihambo és Katarina Johnson-Thompson, valamint a hollandok sztárja, a tavalyi budapesti világbajnokságon két aranyérmet nyert Femke Bol képviselte.
Közülük Jacobs, a férfi 100 méter olimpiai és Európa-bajnoki címvédője arról beszélt, hogy honfitársaihoz hasonlóan nagyon várta a hazai Eb-t. Mint mondta, érez egy kis nyomást magán, mert mindenki jó eredményt vár tőle, ugyanakkor ezt igyekszik energiává fordítani. A tokiói játékokon a 100 mellett az olasz stafétával 4x100 méteren is győztes vágtázó azt is elárulta, hogy komoly változások történtek vele az elmúlt időszakban, edzőt váltott, egyúttal országot is, azaz máshol készül, mint korábban. Szavai szerint eredményei folyamatosan javultak idén, de elismerte, hogy még van hova fejlődnie.
Tamberi, a magasugrás olimpiai és világbajnoka számára több szempontból is különleges lesz a római Eb, ugyanis a hazai válogatott csapatkapitányaként készül a viadalra, ráadásul tavaly óta nem versenyzett, így az Európa-bajnokságon kezdi meg a szezont.

"Most az a legfontosabb számomra, hogy jó eredményt ugorjak, ami lendületet ad a folytatásra. Persze az aranyérem remek lenne, de most nem ez a fő szempont" - mondta a 32 éves ugró, aki a hosszú kihagyására térve elárulta, hogy októbertől egészen április végéig tökéletesen zajlott a felkészülése, a májusa viszont "katasztrofális" volt, térdsérülés hátráltatta és mentálisan sem volt rendben. Mindehhez azt is hozzátette, hogy mostanra túl van a nehézségeken.
Femke Bol két éve a müncheni Eb-n egészen káprázatos teljesítményt nyújtott, nem csupán fő számában, 400 méter gáton és a holland női 4x400-as stafétával győzött, hanem 400 méter síkon is diadalmaskodott.
"Ezúttal kicsit kevesebbet vállalok, de már nagyon várom a versenyt és igyekszem a legjobbat kihozni magamból" - nyilatkozta Bol, utalva arra, hogy ezúttal egyéniben csak gáton fut, viszont a női 4x400 méter mellett a 4x400-as mix váltóban is ott lesz.
A jövő szerdáig tartó Európa-bajnokság pénteken 9.35-kor kezdődik, a nyitónapon öt győztest avatnak, az 59 fős magyar csapatból pedig 21-en mutatkoznak be már az első napon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.