Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 09. 13:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-CSOBA PÉTER OLASZORSZÁG RÓMA

Atlétikai Eb - Gyurátz Réka döntős kalapácsvetésben.

Atlétikai Eb - Gyurátz Réka döntős kalapácsvetésben.

Gyurátz Réka gyenge kezdés után utolsó kísérletére idei legjobb eredményét érte el, amivel a kilencedik helyen bejutott a női kalapácsvetés hétfői döntőjébe a római atlétikai Európa-bajnokságon.

Az elmúlt évek első számú magyar női kalapácsvetője az első csoportba került a selejtezőben, amit nem kezdett jól, elsőre ugyanis a 60 métert sem érte el a dobása, majd másodikra a hálóba vágta a szert.
Gyurátz ekkor a kiesés szélén állt, egyetlen kísérlete maradt arra, hogy javítson, ám sikerült megőriznie a hidegvérét és utolsóra nagyon szépen kivitelezett dobást mutatott be, kalapácsa pedig 69,06 méterig repült. Ezzel nem csupán idei legjobb eredményét (68,21 m) szárnyalta túl, hanem csoportja negyedik helyén zárt, közel kerülve a 12-es fináléhoz.
Gyurátznak a továbbjutáshoz arra volt szüksége, hogy nyolcnál többen ne előzzék meg és mivel a B csoportból csupán öten voltak nála jobbak, készülhet a fináléra.

"Az első dobásnál nagyot hibáztam, a másodiknál pedig kicsit túlforogtam és későn állítottam meg a szert, ezért dobtam a hálóba" - mondta az MTI-nek még az A csoport küzdelmeit követően Gyurátz. - "A harmadik előtt azt beszéltük edzőmmel, hogy próbáljam meg kizárni, ami eddig történt és csak erre a dobásra figyeljek, azt csináljam, amit tudok, amit rengetegszer megcsináltam már korábban. Örülök, hogy egy ilyen hektikus verseny végén sikerült megjavítanom az idei legjobbamat."
A férfi 200 méter előfutamában Wahl Zoltán volt érdekelt, aki szombaton nem fejezte be 400 méteres versenyét, ezúttal viszont szépen végigfutotta a távot és 21.05 másodperces idei legjobbjával a hatodik helyen ért célba, amivel összesítésben a 18. lett. Az elődöntőbe jutáshoz a legjobb 12 között kellett volna végeznie, amiről 12 századdal maradt le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.