Városlista
2021. október 15, péntek - Teréz

Hírek

2021. Szeptember 22. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: police

Átfogó bűn- és baleset-megelőzési nap Mátranovákon

Átfogó bűn- és baleset-megelőzési nap Mátranovákon

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a budapesti Kulturált Közlekedésért Alapítvány szakembereivel tartottak komplex bűn- és baleset-megelőzési napot Mátranovákon.

A nagyszabású, mintegy 350 fő gyermek részvételével megtartott egész napos rendezvényen a dorogházai, a mátranováki és a mátraterenyei általános iskolák diákjai vettek részt. A fiatalok a szakemberek segítségével elméleti és gyakorlati tudást szerezhettek többek között a kerékpár kötelező felszereléseiről, a kerékpáros közlekedés szabályairól, valamint bővíthették elsősegélynyújtási ismereteiket.

A diákok részére a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársa, Gergely Annamária rendőr százados a 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatával kapcsolatosan, valamint az iskolába menet betartandó gyalogos közlekedési szabályokról tartott előadást, míg Ónodi Viktória rendőr százados, bűnmegelőzési előadó az áldozattá válás és az internethasználat veszélyeire hívta fel a gyermekek figyelmét. A fiatalok a hasznos ismeretek mellett a szakemberektől a közlekedésük során használható eszközöket, ajándékokat is kaptak.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Garamvölgyi László nyugalmazott rendőr dandártábornok, Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője és Bodor Ernőné Mátranovák község polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 12:00, péntek | Helyi

Letartóztatták a körzeti megbízotti irodába betörő férfit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 26 éves őrhalmi férfinak a letartóztatását, aki a rendőrség körzeti megbízotti irodáját törte fel egy társával.

2021. Október 15. 11:02, péntek | Helyi

Ebtartástól eltiltást indítványoz a főügyészség

A Nógrád Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be az ebtartástól eltiltás érdekében a Balassagyarmati Törvényszéken az ellen a 41 éves nő ellen, aki kutyájáról nem gondoskodott megfelelően.

2021. Október 14. 10:58, csütörtök | Helyi

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

A rendőrségre négy közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

2021. Október 13. 12:46, szerda | Helyi

Újabb facsemete az Élet fája

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által útjára indított program résztvevői Mátraverebély-Szentkút Kegyhely parkjában ültették el az összefogást szimbolizáló hársfát.