Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2015. Október 01. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Zenthe Ferenc Színház

Átadta díjait a Zenthe Ferenc Színház

Átadta díjait a Zenthe Ferenc Színház

Hét kategóriában adták át a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait, Nógrád megye legrangosabb színházi elismeréseit.

A Min nevet az ember? című kabaré előtt vehették át az elmúlt évadban a közönség által a legjobbnak tartott előadások alkotói, illetve a legnépszerűbb színészek. Ugyancsak ezen a napon adták át a T. Pataki László Emlékgyűrűt, illetve a helyi társulat által odaítélt Zenthe Ferenc Emlékplakettet.

Idén immár nyolcadik alkalommal vehették át a Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait az előző évad legnépszerűbb előadásainak alkotói, valamint a legjobbnak tartott női és férfi színész. A díjakat hagyományosan a nézők szavazati alapján adja ki a teátrum.

Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója az évadot indító első bérletes előadás előtt beszámolt a színház fejlődéséről, többek között a növekvő előadásszámokról, a Zenthe tájelőadásairól, amelyek az elmúlt évadhoz képest szinte megduplázódtak.

A nézők szavazatai alapján Vastaps-díjas lett a meseszínház kategóriában a Zenthe Ferenc Színház A brémai muzsikusok című darabja, a díjat Molnár Ernő rendező vette át. A legjobb gyermek előadásnak a Budapesti Táncszínház 80 nap alatt a Föld körül című produkcióját választották, az elismerésért a produkció két táncművésze, Vattai Jennifer és Kiss Tamás mondott köszönetet.

A legjobb ifjúsági előadás kategóriában a Zenthe Ferenc Színház Liliomfija kapta a legtöbb szavazatot, a díjat Susán Ferenc rendezőnek nyújtotta át az igazgató. A családi előadások közül a Bartók Kamaraszínház és a Padlás vitte el a képzeletbeli pálmát, az elismerést megörökítő üveg kockát Dobák Lívia művészeti igazgató, valamint Gulyás Herman Sándor és Csadi Zoltán színművészek vették át.

Az évad legjobb színésznőjének Bozó Andreát választották a Képzelt Betegben (Zenthe Ferenc Színház) Toinette megformálásáért, a legjobb színész a salgótarjáni származású Pindroch Csaba lett, aki a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban (Thália Színház) című darabban Bernardot alakítja.

Az évad legjobb felnőtt előadása a Budapesti Operettszínház Szép nyári nap című operettje lett, az elismerést Kerényi Miklós Máté és Kocsis Dénes vették át.

A Zenthe Ferenc Színház kötelékében évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtó Erdélyi Gábor vehette át ez évben a T. Pataki László Emlékgyűrűt, amelyet P. Kerner Edit adott át a felvidéki színésznek.

A tavalyi évben alapított Zenthe Ferenc Emlékplakettet – amelyet a Zenthe társulata szavaz meg minden évben egy-egy színésznek – ez esztendőben Albert Péter érdemelte ki, aki sok más szerepe mellett a Liliomfi Kányay fogadósaként alkotott maradandót.

Ez évtől némileg változik a Vastaps-díj odaítélésnek módja, hiszen míg a színészeknek járó elismerést továbbra is az évad végén, szavazólapon ítélheti oda a közönség, addig az egyes előadások végén azonnal, interaktívan szavazhatnak színes kockákkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:01, hétfő | Helyi

Összehangolt ellenőrzés

A rendőrök a társszervekkel együtt a megyeszékhelyi szórakozóhelyen tartottak akciót.

2021. November 29. 10:31, hétfő | Helyi

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt négy napon kettő személyi sérüléssel járó és négy anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

2021. November 25. 13:30, csütörtök | Helyi

Ülést tartott a Nógrád Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal

2021. November 25. 10:09, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napokban egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.