Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Július 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus

Aszódra szállítják Lőrinciből a veszélyes hulladékot

Aszódra szállítják Lőrinciből a veszélyes hulladékot

Tájékoztatást követelnek az Aszód környéki települések polgármesterei a titkos azbesztszállításról.

A kormány ugyanis Inota helyett az Aszód-galgamácsai Veszélyeshulladék-lerakóba szállíttatja Lőrinciből a veszélyes anyagot, az érintett településeket azonban erről senki sem értesítette. „Június első hetében értesültünk arról, illetőleg vettük észre, hogy nyerges kamionok érkeznek a településre elég nagy számban, elég nagy mennyiségű törmeléket szállítva. Hivatalosan mi erről nem értesültünk egyik szervezettől sem. A kormányhivataltól nem kaptunk semmiféle állásfoglalást, semmiféle tájékoztatást" – mondja Ecker Tamás, a település polgármestere. A Galga menti települések polgármestereinek egy része levélben kérte a Pest Megyei Kormányhivataltól az azbesztszállítás leállítását és a részletes tájékoztatást – írja a Magyar Nemzet online kiadása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.