Városlista
2023. január 28, szombat - Károly,

Hírek

2022. Május 12. 10:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészzség

Aszfaltozást ígért, majd eltűnt a megbízója pénzével

Aszfaltozást ígért, majd eltűnt a megbízója pénzével

Döntés született annak a 32 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfinek az ügyében, aki a rábízott munkát félbehagyva, a részére kifizetett előleggel együtt eltűnt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2020. szeptember első napjaiban felkereste a sértettet annak munkahelyén, magát útépítéssel foglalkozó vállalkozónak adta ki és aszfaltozási munkálatok elvégzését kínálta. A két férfi megállapodott, hogy mielőtt az üzem területén elkezdenének dolgozni, a sértett családi házának autóbeállóját fogja leaszfaltozni és szegélyezni, 500.000 forint munkadíjért.

A vádlott 2020. szeptember 15-én reggel megjelent a salgótarjáni háznál, és megkérte a sértettet, hogy a munkagéppel történő munkához szükséges előkészületekhez vásároljon a brigádnak csákányokat. Miután a férfi átadta részükre a 4.500 forint értékű csákányokat, magukra hagyta őket. A meglévő betonlejáró egy részét feltörték, mikor a vádlott felhívta a megbízót, hogy a megrendelt aszfaltot még aznap ki kell fizetnie, ehhez előleget kért a sértettől, aki átadott részére 270.000 forintot azzal, hogy másnap folytatják a munkálatokat, majd a pénzzel és a csákányokkal távoztak.

A munkálatokat azonban sem másnap, sem később nem végezték el, és a vállalkozó a kapott előleget sem fizette vissza.

A férfi a megállapodáskor jogtalan haszonszerzés céljából tévedésbe ejtette a sértettet, akinek cselekményével összesen 274.500 forint kárt okozott.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészség indítványának megfelelően a vádlottat csalás vétsége miatt mondta ki bűnösnek, és őt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, az elkövető köteles megfizetni a sértettnek okozott kárt is.

A bíróság büntetővégzését az ügyészség, valamint a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 28. 13:41, szombat | Helyi

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok, akikkel szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség emelt vádat.

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.