Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Május 12. 10:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészzség

Aszfaltozást ígért, majd eltűnt a megbízója pénzével

Aszfaltozást ígért, majd eltűnt a megbízója pénzével

Döntés született annak a 32 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfinek az ügyében, aki a rábízott munkát félbehagyva, a részére kifizetett előleggel együtt eltűnt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2020. szeptember első napjaiban felkereste a sértettet annak munkahelyén, magát útépítéssel foglalkozó vállalkozónak adta ki és aszfaltozási munkálatok elvégzését kínálta. A két férfi megállapodott, hogy mielőtt az üzem területén elkezdenének dolgozni, a sértett családi házának autóbeállóját fogja leaszfaltozni és szegélyezni, 500.000 forint munkadíjért.

A vádlott 2020. szeptember 15-én reggel megjelent a salgótarjáni háznál, és megkérte a sértettet, hogy a munkagéppel történő munkához szükséges előkészületekhez vásároljon a brigádnak csákányokat. Miután a férfi átadta részükre a 4.500 forint értékű csákányokat, magukra hagyta őket. A meglévő betonlejáró egy részét feltörték, mikor a vádlott felhívta a megbízót, hogy a megrendelt aszfaltot még aznap ki kell fizetnie, ehhez előleget kért a sértettől, aki átadott részére 270.000 forintot azzal, hogy másnap folytatják a munkálatokat, majd a pénzzel és a csákányokkal távoztak.

A munkálatokat azonban sem másnap, sem később nem végezték el, és a vállalkozó a kapott előleget sem fizette vissza.

A férfi a megállapodáskor jogtalan haszonszerzés céljából tévedésbe ejtette a sértettet, akinek cselekményével összesen 274.500 forint kárt okozott.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészség indítványának megfelelően a vádlottat csalás vétsége miatt mondta ki bűnösnek, és őt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, az elkövető köteles megfizetni a sértettnek okozott kárt is.

A bíróság büntetővégzését az ügyészség, valamint a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 12:50, péntek | Helyi

A rendőrség keresi a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.