Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2016. Január 20. 08:30, szerda | Helyi

Asszonysorsokat visz színpadra Budapesten a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes

Asszonysorsokat visz színpadra Budapesten a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes

Február 6. - MÜPA
40. évi jubileumának megkoronázásaként Budapestre, a Művészetek Palotájába látogat el méltán híres vendégjátékával a Nógrád Táncegyüttes.

A Zenthe Ferenc Színházzal és Dobroda Zenekarral közösen színpadra állított előadás középpontjában a szigorú rendben élő palóc parasztasszonyok élete, a nemzet számára embert nevelő asszonysorsok állnak, amellyel a darab a nők előtt tiszteleg.

Fennállásának 40 éves alkalmából Budapestre érkezik nagysikerű vendégjátékával a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes. A hagyományos táncelőadással szakító, vers- és énekbetétekkel színesített lebilincselő játék a paraszti társadalomban élő nők áldozatvállalását, családi összetartó erejét dolgozza fel, hirdetve, hogy minden nőben ott rejtőzik egy Madonna.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház színészeivel teljessé formált, többszörösen díjazott produkcióban nagy palóc költők versei kelnek életre és olyan ősi énekek csendülnek fel, mint a régi magyar himnusz vagy egy gyermeki imádság.

Közreműködők: Fekete Borbála, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella énekesek, valamint Farkas István, Minik Zoltán, Terék József és Szilvási István zenészek.

További információk és jegyvásárlás:
https://www.mupa.hu/program/nograd-tancegyuttes-paloc-madonnak-2016-02-06_19-00-fesztivalszinhaz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:00, kedd | Helyi

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre.

Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezés

2024. Május 21. 11:11, kedd | Helyi

Falba rejtett pénz.....

Kifosztotta idős áldozatát egy 18 éves Karancskeszin élő férfi, majd az asszonytól zsákmányolt pénz egy részét otthonának falába dugta el.

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram