Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2014. Május 08. 06:00, csütörtök | Belföld

Áruvisszatartás nem fizetés esetén? – Jogos kérdés

Áruvisszatartás nem fizetés esetén? – Jogos kérdés

Joga van-e visszatartani az árut a fuvarozónak, ha határidőre nem kapta meg érte a fuvardíjat – erre adja meg a választ az onlinejogsebesz.hu szakértője. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Belföldi árufuvarozással foglalkozom. Az lenne a kérdésem, hogy ha határidőre nem fizetik ki a fuvardíjat, van-e áru visszatartási jogom?

2014. 04. 11.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 2013. évi V. törvény ( Új Ptk.) 6: 267§ rendelkezése alapján a fuvardíj és a költségek biztosítására önt törvényes zálogjog illeti meg. Ezen joga alapján korábbi szerződésből még fennálló nem vitatott és lejárt követelését is megtérítheti.
A törvényes zálogjog alapján önt megilleti az áru visszatartási jog.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Csomós Lilla
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 10:02, szombat | Belföld

Vihar - Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák kidőlt fák

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt - közölte a Mávinform és az Útinform szombaton.

2023. Február 04. 10:01, szombat | Belföld

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban pénteken, a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.