Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 17. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: borsonline

Arannyá válik, amihez Frei Tamás kezd

Arannyá válik, amihez Frei Tamás kezd

Kasszasiker regényei mellett bejött a kávébiznisz is. Ezen felbuzdulva terjeszkedni kezdett külföldön.

A saját magáról elnevezett húsz magyarországi kávézó után a közeljövőben további tíz új üzletet nyit külföldön Frei Tamás.

– Romániában és Szlovákiában már megvetettem a lábam, Horvátországban is hamarosan, reményeim szerint azután Ausztria jön. Amerikai-ír befektetőkkel pedig arról állapodtunk meg, hogy Dublinban nyitunk kávézókat, ha azok sikeresek, akkor Londonban, és utána tovább megyünk Amerikába – engedett bepillantást üzleti terveibe Frei Tamás, aki a saját bevallása szerint a kávézók üzemeltetését inkább szórakoztató üzletágnak tekinti, mintsem biznisznek.

Frei Tamás szórakozva keresi a pénzt kávézóival.

– Magával a kávézóvilággal foglalkozom. Nagyon leegyszerűsítve abban különbözünk a piac többi szereplőjétől, hogy nálunk a világ összes kávékonyhája egyszerre jelen van. Ilyen máshol nincs, mert ezt bonyolult megoldani, egyszerűen hangzik, de egyáltalán nem az. Minden kávé máshonnan jön, másképpen van pörkölve, a receptúrák is eltérnek, nehéz összehozni, hogy ez működjön.

Az üzleti sikerek mellett bukások is hátráltatták.

– Az ember mindenből tanul. Minden olyan helyen becsuktunk, például Szentendrén és a pesti belvárosban is, ahol a turizmus pörög nyáron, de pangás van télen. Csészényi kávékból nehéz egy ilyen üzletet fenntartani. Ennek ellenére azt mondom: ez kevesebb stresszel jár, mint a tévézés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.