Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Január 12. 12:06, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Angelina Jolie szívén viseli a háborús területeken élők sorsát

Angelina Jolie szívén viseli a háborús területeken élők sorsát

Különösen a szívén viseli a háborús területeken élő emberek sorsát Angelina Jolie.

Az Oscar-díjas színésznő és filmrendező a Welt am Sonntag című lapnak adott interjújában kifejtette: "Meg kell változtatni azt, ahogyan a menekültekre tekintünk. Nem redukálhatjuk őket puszta számokká".
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különleges nagyköveteként Jolie számos háborús menekülttel találkozott. Ez a munkáját is befolyásolta. "Sok időt töltöttem ezekkel az emberekkel. Nagyon a szívemre veszem mindazt a szenvedést, amellyel rajtuk keresztül szembesülök. Rendszeresen találkozom olyanokkal, akik a háborútól és a konfliktusoktól szenvednek. Kiemelten fontosnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet arra, ami ezekkel az emberekkel szerte a világon történik."
A menekültekre vonatkozó vitáknak Angelina Jolie szerint nincs egyszerű megoldása. "Nyomást kell gyakorolnunk kormányainkra, hogy foglalkozzanak a konfliktusok megoldásával, hogy a menekültek visszatérhessenek hazájukba. Az addig eltelő időben őriznünk kell a békét és együttérzésünkről kell biztosítani ezeket az embereket" - fogalmazott a színésznő.
Azokról a híresztelésekről, miszerint az Egyesült Államokban politikai hivatal betöltésére készülne, Jolie kifejtette: "ha valaki meggyőzne arról, hogy egy más szerepben valóban változtathatnék valamit, látnám a felelősségemet és vállalnám. De nem keresek aktívan politikai munkát".
Angelina Jolie legújabb, Rendíthetetlen című filmje a színésznő második rendezése. A magyar mozikba február 5-én kerülő életrajzi dráma Louis Zamperini amerikai olimpikonról és második világháborús hősről szól. Az 1936-os olimpián feltűnt olimpikon élettörténetét megfilmesítő Jolie közeli barátja lett az idős embernek a produkció előkészítése során, és halálát mélyen meggyászolta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.