Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Március 13. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Füleki Vármúzeum

Andersen Éjszakája a Városi Könyvtárban

Andersen Éjszakája a Városi Könyvtárban

Egy év kihagyás után könyvtárunk ismét csatlakozott az „Andersen Éjszakája“ című össz-szlovákiai programhoz.

A rendezvény ötlete Csehországból származik, ahol 2000-ben került először megrendezésre. A digitalizáció világában, amikor a hagyományos könyvek és az olvasás számára nagy a konkurencia, a könyvtári dolgozók igyekeznek felkelteni a legkisebbek érdeklődését az olvasás iránt. A rendezvény célja, hogy a gyermekek ellátogassanak a könyvtárba, s olyan élményeket szerezzenek, amelyeknek köszönhetően remélhetőleg később visszatérnek. A füleki változat sajátossága, hogy a program két alkalommal kerül megrendezésre, mégpedig március 16-án a magyar, március 23-án pedig a szlovák anyanyelvű gyerekek számára. A könyvtárosok élményközpontú oktatás segítségével próbálják majd felkelteni a kicsik érdeklődését. Olvasnak a gyermeksarokban, kézművesednek, énekelnek, sőt mi több, izgalmas kvízjáték is lesz, amelyben a legügyesebbek ajándékokat kapnak. Üres kézzel azonban senki sem távozik. Nem marad más, mint remélni, hogy az igyekezet nem lesz hiábavaló, s a kis olvasókkal legközelebb is találkozunk a könyvtárban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.