Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Március 12. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Amerikai önkéntesek segítenek egy rászoruló családot Berkenyén

Amerikai önkéntesek segítenek egy rászoruló családot Berkenyén

Berkenyén egy özvegyasszony házának korszerűsítésével kezdődnek meg az idei Habitat for Humanity Magyarország önkéntes építkezései.

Az első építkezésre 16 amerikai diák érkezik a tanáraikkal, hogy támogatásukkal és két kezük munkájával járuljanak hozzá a lakhatási szegénységgel sújtott családok megsegítéséhez.
A Habitat for Humanity egy lakhatási szegénységgel foglalkozó, ökumenikus keresztény civil szervezet. Célja, hogy a világon minden ember számára elérhető legyen a tisztességes és fenntartható otthon.
A szervezet Magyarországon 1996 óta működik. 2012 januárjáig 11 településen összesen több mint 1600 család lakhatási gondjain segítettek, 149 család költözhetett új otthonba, 414 család lakását újították fel, képzéseinken pedig 1103 család vett részt.
A most kiválasztott család, aki Berkenyén él, nem képes kifűteni a házát, saját erőből nem tudják a falakat szigetelni, a fűtést korszerűsíteni. A Habitat munkatársai az önkéntesekkel közösen szigetelési munkálatokat végeznek náluk. Az építkezésen a Habitat munkatársai megismertetik a résztvevőkkel a lakhatási szegénység legfőbb problémáit, az enyhítésük érdekében tett erőfeszítéseket. Bemutatják azokat az egyszerű, épület-korszerűsítési tippeket, amelyekkel kis anyagi ráfordítás mellett energiatakarékosabbá, egészségesebbé tehetjük otthonunkat.
Magyarországon jelenleg 1,2 millió ember küzd lakhatási problémákkal. Problémáikra csak egy szociálisan érzékenyebb, mindenkit elérő, a kiváltó okokra ható lakáspolitika tudna érdemben megoldást kínálni – olvasható a Habitat for Humanity Magyarország honapján.

Címkék: Berkenye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.