Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 26. 07:17, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Alonso nyert a malajziai esőben, Pérez a verseny hőse

Alonso nyert a malajziai esőben, Pérez a verseny hőse

Az idény előtt lesajnált Ferrarival versenyző Fernando Alonso nyerte meg a 2012-es Formula–1-es szezon második futamát Malajziában.

Megelőzve Sergio Pérezt, a Sauber mexikói pilótáját, aki hat körrel a vége előtt még a győzelemre is esélyes volt, de megcsúszott, lemaradt a spanyolról. Be kellett érnie a 2. helyezéssel, ami még így is csapata valaha volt legjobb eredménye. A pole-ból induló Lewis Hamilton ismét harmadik lett, Sebastian Vettel defekt miatt kicsúszott a pontszerzők közül. A címvédő versenyét, akárcsak Jenson Buttonét, Narain Karthikeyan tette tönkre.

Fernando Alonso megmondta, hogy ha esni fog, akár a győzelemért is versenybe szállhat a sepangi Malajziai Nagydíjon, és a szakadó eső miatt egy órára félbeszakított viadalon igazolta is szombati mondatait. A spanyol a Ferrari ultragyors és a McLaren ügyetlen kerékcseréjekor Lewis Hamilton és Jenson Button elé verekedte magát az újraindítást követően, majd nagyszerű tempót mutatva a vizes pályán lerázta magáról a második helyre feljövő Sergio Pérezt.

A gumikkal rendkívül kíméletesen bánó Sauber mexikói pilótája korai kerékcseréjével került a McLaren-pilóták elé, s magabiztosan tartotta maga mögött Hamiltont. Ahogy száradt a pálya, egyre közelebb lopózott Alonsóhoz, s bár a száraz pályára való gumikra váltáskor hét másodpercet veszített, száraz pályán is felzárkózott a spanyolra. Az 50. körben azonban hibázott, és elszállt az esélye a győzelemre.

Így is második lett, 41 év után először állt fel mexikói pilóta a dobogóra.

Hamilton ugyanúgy 3. lett a pole-ból indulva, mint egy hete Ausztráliában, pedig most nem rontotta el a rajtot. A McLaren a kerékcserénél kétszer is késlekedett, majd a brit a pályán sem tudta azt a tempót diktálni, mint Alonso és Pérez.

A múlt héten győztes Jenson Button korai kerékcseréje után ütközött Narain Karthikeyannal, légterelőjének cseréje miatt elszálltak az esélyei a pontszerzésre. Sebastian Vettel versenyét is Karthikeyan tette tönkre, a lekörözéskor az indiai hátulról nekikoccant a németnek, aki defekt miatt kiesett a pontzónából.

A negyedik hely Mark Webberé, az 5. a verseny leggyorsabb körét jegyző Kimi Räikkönené lett. A Force India két autóval is pontot szerzett, s az idén először a Mercedes is eredményes volt. Michael Schumacher 10. helyéhez kellett Pastor Maldonado újabb balszerencséje, az egy hete a 6. helyről kieső venezuelainak most két körrel a vége előtt műszaki hiba miatt megállt az autója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.