Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Február 19. 01:34, hétfő | Helyi
Forrás: egeszsegsuli/web/Zsuffa csaba

Almaecet és méz - az egészség és testsúly kontroll csodaszere

Almaecet és méz - az egészség és testsúly kontroll csodaszere

A méz és az almaecet ideális módon egészíti ki egymást.

Az almaecet

Az almaecet a testsúly szabályozására is kiválóan alkalmas, igaz hogy viszonylag lassan hoz eredményt túlsúly esetén, de az tartós marad ha a szabályokat betartjuk.

Serkenti az emésztést, és részt vesz a szervezet zsírbontó folyamataiban. Baktériumölő hatása tisztítja a szervezetet, amitől egészségesebb lesz a bőrünk, hajunk. Felélénkíti a sejtlégzést, és csökkenti az idő előtti öregedési tüneteket. Elpusztítja a bélfalon lévő baktériumokat.

Az almaecet hozzájárul a hatékony zsírégetési folyamatokhoz is.

Az almaecet gyorsítja az anyagcserét, így a fogyáson kívül javítja mind a fizikai (vérkeringés, végtagok vérellátottsága), mind a szellemi állapotot (koncentráció, szellemi vitalitás).

A méz

Elnyeli az ecet fanyar ízét, ráadásul vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, enzimekben és baktériumölő anyagokban gazdag.

Mi sem kézenfekvőbb, mint összekeverni a kettőt.

Hogyan válasszuk ki a jó almaecetet? Csak természetesen előállított, kissé zavaros almaecetet válasszunk.

Szervezetünknek napi mindegy 100 gramm ecetsavra van szüksége az összes anyagcsere-folyamathoz. Az ecet hozza csak igazán lendületbe az anyagcserénket. Rendszeres fogyasztása felgyorsítja az emésztést, elősegíti a táplálékkal felvett zsírsav felhasználását és szénhidrátokból való energia-kivonást. Légzési panaszok: Aki légzési problémákkal küzd vagy éjszakánként arra ébred, hogy nehezen kap levegőt, próbálja ki egyszer az almaecetes vizet mézzel.

Nagyon apró kortyokban igyuk vagy kanalazzuk, hogy egy pohár elfogyasztása jó 30 percig tartson. A tapasztalatok szerint ez a módszer asztma esetén és segíthet, persze csak az orvosi kezelés kiegészítőjeként. Felfúvódás Itt is segít az ital. Aki gyakran szenved felfúvódástól, evés előtt öt perccel igya meg a keveréket – tartson egy darabig minden kortyot a szájában, mielőtt lenyeli.

Fokhagyma, méz és almaecet - téli csodaszirup

Feltétlenül ki kell próbálni a fokhagyma szirupot, ha valaki egy igazán egészséges életre vágyik. Teljesen természetes összetevőket tartalmaz, és nagy hatóerővel javít az egészségi állapotunkon, erősíti az immunrendszert.

Mindehárom összetevő különleges egészségügyi hatással rendelkezik, de, ha összekeverjük őket hatóerejük igencsak megsokszorozódik.

A mézet a legjobb forrásból ajánljuk - B&V Méhészet Karancskeszi

Petőfi út 1/B., Karancskeszi, Hungary

(30) 440 1310

kviktorio0811@gmail.com

Ha tatszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.