Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Állatokat ölt, hogy haragosát a tetemekkel háborgassa

Állatokat ölt, hogy haragosát a tetemekkel háborgassa

Többrendbeli állatkínzás, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy 22 éves pápai férfival szemben, aki azért,

hogy a haragosát bosszantsa, annak legelőjén részben már elpusztult, részben általa elpusztított állatok tetemeit helyezte el.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető régebb óta rossz viszonyban állt a lakóhelyének közelében lovardát üzemeltető sértettel, és hogy a férfinak kellemetlenséget okozzon, tavaly tél végén egy elpusztult eb nyakára drótot tekert, majd a tetemet a lovardához tartozó legelő végébe, jól látható helyre dobta. Ugyanebben az időszakban egy másik, ismeretlen okból elpusztult kutya tetemét is a legelő végében helyezte el.

A vádlott tavaly márciusban élve fogó csapdát helyezett ki az udvarukban, mellyel áprilisban két macskát, júliusban egy macskát, majd egy rókát, végül augusztus első napjaiban ismét egy rókát fogott.

Az elkövető mindegyik állatot légpuskával fejbe lőtte, majd az így elpusztult macskák tetemét madzaggal a sértett legelőjén lévő fákra akasztotta. Az elpusztult macskákat mindkét esetben a lovardába járó gyerekek vették észre, és figyelmeztették a sértettet.
Az elpusztított rókákat a vádlott – annak érdekében, hogy kutyatetemnek tűnjenek – megcsonkította, és zsákba helyezve a sértett legelője melletti fák alá tette. Az elpusztult állatokat ezekben az esetekben a sértett találta meg, aki azokat valóban kutyának vélte.

A vádlott a fentieken túl tavaly nyáron több alkalommal meggyújtotta az útmenti bokros növényzetet, melyről a tűz a sértett legelőjére is átterjedt. A szénának szánt füves terület leégése miatt cselekményével a sértettnek mintegy 25 ezer forintos kárt okozott.

Címkék: állat, pápa, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére