Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 09. 13:15, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Állatmentéssel és viharkárokkal indult a hét.

Állatmentéssel és viharkárokkal indult a hét.

Egy használaton kívüli villanypásztorba gabalyodott egy szarvasbika agancsa.

Hétfő délután Kazáron, a Május 1. úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kiszabadították az állatot. A dámvad nem sérült meg az eset során, szabadon engedése után azonnal elszaladt.

Hét esetben adott munkát a viharos időjárás a Nógrád vármegyei tűzoltóknak hétfőn. Az egységek hatszor Pásztón, egyszer Alsótoldon avatkoztak be. Többnyire kidőlt fákhoz és lehasadt faágakhoz riasztották a tűzoltókat. Pásztón, a Vidróczki utcában elektromos vezetékeket és egy villanyoszlopot is megrongált egy kidőlt fa. Az Alkotmány úton egy családi ház kerítésében és melléképületében is károkat okozott egy másik. A település Jávor utcáján egy épület pincéje telt meg esővízzel. Itt szivattyú segítségével kellett eltávolítani a felgyűlt vizet. A káresetek felszámolásában a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vettek részt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Pádár József tű. zászlós - Bátonyterenye KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 16:24, hétfő | Helyi

Egyiptom vs. British Museum - Rosette-i kő és ami mögötte van

225 éve, 1799. 07. 15-én találták meg a Rosette-i követ, aminek a segítségével fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat. Gyerekcipőben járna nélküle az egyiptológia. Az egyiptomi identitás mérföldköve...

2024. Július 15. 16:00, hétfő | Helyi

Miniszterelnökség: idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség.

2024. Július 15. 15:12, hétfő | Helyi

Emberre veszélyes szörnyet találtak a Balatonban - videó

Magyarországon idegenhonosnak számít ez a veszélyes faj. Nem ez az első eset, hogy a legveszélyesebb teknősfajként számontartott aligátorteknősre bukkantak a Balatonban.

2024. Július 15. 14:00, hétfő | Helyi

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

Hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban dolgozó autószerelőnél.