Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 19. 14:20, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Alkotók, felolvasás, irodalom

Alkotók, felolvasás, irodalom

Salgótarjánban folytatódik az irodalombarátok havi rendszeres eszmecseréje.

2011 szeptemberétől – Gáspár István Gábor és Kelemen József kezdeményezésére – havi egy alkalommal, minden hónap harmadik péntekén összeül egy alkotókból álló társaság, hogy irodalomról és művészetekről folytasson eszmecserét, s megmutassa a másik ember számára azt, amin éppen dolgozik.

A szervezők azt tapasztalták, ez a műhelymunka fontos, építő jellegű. Egy év elteltével olyan lépésre szánták el magunkat, amelynek révén a szerző és a befogadó között „kommunikáció” jöhet létre. Alkotásokat kívánnak megszólaltatni egy-egy alkalommal. Egyrészt azoktól, akik előttük és/vagy velük járták az irodalom rögös útját, akiknek az emlékét ápolni kívánják írásaik elővételével, mert már nem lehetnek közöttünk. Másrész olyan munkáikat szeretnék bemutatni, amelyek publikálásra várnak. Elsőként – a Magyar Dráma Napja jegyében – Marschalkó Zsolt A tálentum című komédiáját olvassák fel.

Várják szeretettel és irodalommal 2012. szeptember 21-én 18.00 órára a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központ belső klubjába az irodalombarátokat!

Címkék: irodalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.