Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 17. 13:08, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Aki szegény, az a legszegényebb

Aki szegény, az a legszegényebb

Nógrád megyében arányaiban az országos átlagnál jóval több vasúti járatot szüntettek meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése szerint április 15-től összesen 410 vonattal kevesebb jár az országban, összesen 49 vasútvonalon.
Aki szegény, az a legszegényebb – tartja a mondás, s ez a tömegközlekedés mostani „átszervezésével” kiváltképpen igaz Nógrád megyére. Az országos 8%-os járatritkításhoz képest ugyanis Nógrádban 45 %-kal ritkábban közlekednek a vonatok, amivel sok település gyakorlatilag elszigetelődik. Szakmai vélemények szerint a közúti közlekedés nem tudja pótolni a vasutat, hiába pédául a Hatvani Volán Hatvan-Salgótarján vonalon megszűnő napi két vonatpótló autóbusza, vagy éppen a Nógrád Volán 16 járatának módosítása és 16 új járat indítása.
A nógrádi közutak már most túlterheltek és leromlott állapotúak a nagymértékű, kamionforgalom miatt. Korábban például vasúton szállították el a nógrádkövesdi kőbányában kitermelt követ, mára nagyrészt teherautókon végzik a szállítást.
A minisztérium a járatritkítástól 12 milliárd forintos megtakarítást vár, azonban sokak szerint az "ésszerűsítéssel” minimális összegeket lehet majd megspórolni, hosszú távon pedig többet árt, mint használ.
Nógrád megyének úgy tűnik mindenképpen.

Címkék: vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.