Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 27. 20:30, kedd | Helyi
Forrás: VogueUK/web/zsuffa csaba

Aki Hollywood divatját diktálta - Gábor Zsazsa

Aki Hollywood divatját diktálta - Gábor Zsazsa

A magyar nő, aki Hollywood divatját diktálta: Gábor Zsazsa legszebb szettjei. Bár ma már leginkább botrányos szerelmei miatt emlékszünk Gábor Zsazsára,

a magyar származású szépség annak idején Hollywood egyik meghatározó divatikonjának számított. Mutatjuk legszebb szettjeit!

Az 1917-ben született Gábor Zsazsa (születési nevén Gábor Sári) a mai napig a világ egyik legismertebb, és kétségkívül a legismertebb magyar szexszimbólumának számít, akinek még a Hollywoodi hírességek sétányán is van csillaga.

A Golden Gobe-díjas színésznő és üzletasszony szépségkirálynőként kezdte a pályafutását: 1936-ban nyerte el a hazai Miss Hungary címet, majd még abban az évben fellépett egy osztrák operettben. Gábor Zsazsa karizmáját hamar meglátta a közönség, így a magyar lány 1941-ben Hollywoodba került, ahol gyorsan hírnevet szerzett magának – szereplései mellett viharos botrányaival is.

Gábor Zsazsa, a Moulin Rouge és az Öröm ránézni sztárja közel hetven filmszerepet kapott élete során, és számos sorozatban is feltűnt, magánéleti balhéi miatt pedig sokan úgy vélik, hogy ő volt a ma már virágzó celebkultusz megteremtője. Gábor Zsazsa előszeretettel töltötte idejét híres milliomosok között, akikkel gyakran kezdett szerelmi viszonyt: az ikon élete során összesen kilencszer volt férjnél.

Egyik özvegye, a 80 éves Fréderic von Anhalt herceg egyébként épp a napokban kavart botrányt kijelentésével, miszerint hajlandó lenne 360 millió forintot fizetni annak, aki béranyaként hajlandó örököst szülni neki.

Bár Gábor Zsazsa neve mára kétségtelenül összeforrt viharos és gyakran kétes érzelmi megalapozottságú szerelmi ügyeivel, a színésznő valóságos stílusikonnak számított annak idején Hollywoodban.

A szőke szépség ultranőies, kifinomult, mégis szexi stílusa a mai napig fontos örökség a divat szerelmeseinek, ráadásul Gábor Zsazsától tanultuk meg azt is, hogy „soha nem lehet egy férfit annyira meggyűlölni, hogy visszaadjuk neki a tőle kapott gyémántokat”.

1. Egyszerűen nőies
Gábor Zsazsa imádta a drámai szetteket, de tudta, hogyan kell az egyszerűbb darabokban is ragyogni. Ezt a csodás ruhát 1952-ben viselte, és vitán felül csodásan nézett ki az egyszerre kislányosan bájos, mégis nagyon nőies szettben.

2. Gábor Zsazsa, a femme fatale

Ki lehetne valódibb femme fatale Gábor Zsazsánál? A szőke ikon sejtelmesen szexi fekete csipkeszettje hűen bizonyítja, hogy a magyar származású szexszimbólum tudta, hogyan kell hódítani – és azt is, hogy fenomenálisan jó lábakkal büszkélkedhetett! A legyező már tényleg csak hab a tortán.

3. Dögös pöttyös
A kor divatjának megfelelő, klasszikus szabásvonal csodásan kiemeli Gábor Zsazsa csinos alakját, a bájos kiegészítők pedig játékosságot visznek ebbe a finoman nőies szettbe. A kortalan pöttyös minta könnyedséget ad a hosszú, A-vonalú szoknyával ellátott ruhának és ismét megmutatja, hogy a leghíresebb Gábor lány nagyon is tudatosan használta gardróbját.

4. Gábor Zsazsa talpig csillogásban
Gábor Zsazsa imádta a csillogást, ezt pedig nagyon gyakran ruháival is megmutatta. A tetőtől talpig csillogó lookok manapság újra nagyon népszerűnek számítanak, annak idején pedig kiemelték a magyar származású sztár merészen szexi stílusát. Gábor Zsazsa tudta, hogy a több néha több, és ezt nem is volt rest vállalni mások előtt!

5. Dekoltázs gyémántokkal
A csillogó ruhák mellett Gábor Zsazsa a csillogó ékszerekért is rajongott, különösen, ha azok gyémántokból készültek. Az első celeb gyakran viselt ragyogó statement-ékszereket, amik hangsúlyozták kecses nyakát és dekoltázsát is, épp mint az alább látható szett esetében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,