Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 07. 10:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Akarata ellenére tartották fogva!

Akarata ellenére tartották fogva!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság eljárást folytat emberkereskedelem és kényszermunka bűntett kísérlete miatt egy 34 éves és egy 50 éves salgótarjáni férfival szemben.

A 34 éves férfi februárban az 50 éves társa salgótarjáni családi házának nyári konyhájában – annak beleegyezésével – fogva tartotta nő ismerősét. A sértett kiszolgáltatott helyzetét használták ki, és megkísérelték rábírni, hogy Salgótarjánban, később Németországban szexuális cselekményeket végezzen másokkal. A nőt a 34 éves elkövető több alkalommal bántalmazta, tisztálkodási lehetőséget nem biztosított, enni naponta csak egyszer adott neki. Több férfi érkezett a házhoz, akiknek a nőt felkínálták ellenszolgáltatásért cserébe. A fiatalabb gyanúsított február elején a sértettet fojtogatni kezdte, megpofozta és kényszerítette, hogy szexuális cselekményt végezzen vele.

A férfiakat elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 34 éves férfit szexuális erőszak bűntett elkövetésével is gyanúsítják, és indítványozták letartóztatását. Vagyonvisszaszerzés keretében a nyomozók gépkocsit foglaltak le.

Az idősebb gyanúsítottnak járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is felelnie kell, ugyanis a hatóság tagjai ellenőrizték Salgótarján belterületén, miközben úgy közlekedett autóval, hogy a bíróság a vezetéstől jogerősen eltiltotta. Megállapították azt is, hogy a férfi ellen a Gyöngyösi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki, ezért a rendőrök a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.