Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2016. Február 17. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Ajándékcsomag a nyerteseknek

Ajándékcsomag a nyerteseknek

Az internethasználat veszélyeire hívták fel kvíz játékkal a figyelmet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szakemberei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az internet veszélyeiről történő tájékoztatásra, valamint az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatának elősegítésére is.

A megyei bűnmegelőzési szakemberek az általános és középiskolákban megtartott bűnmegelőzési foglalkozásokon rendszeresen felhívják a figyelmet az interneten történő barangolás és a közösségi oldalakon való ismerkedés és a „chetelés” veszélyeire. Elmondják, hogy nem szabad elfeledni, hogy nem csupán szükséges és hasznos tartalmak tölthetők le a honlapokról, hanem számos veszélyt is rejt magában az internetezés. A közösségi oldalak használata, az adott oldalak látogatása, vagy akár a vásárlás komoly kockázatot rejt, ha nem tartják be a vonatkozó biztonsági szabályokat. Az előadásokon megtörtént esetek – interneten keresztüli, zaklatások, becsületsértési ügyek, csalások – feldolgozása során ismertetik azokat a szabályokat, melyek betartásával biztonságosan használhatjuk a világhálót. A tájékoztatók célja – függetlenül a korosztálytól -, hogy senki ne váljon ilyen bűncselekmények áldozatává.

A Bűnmegelőzési Alosztály a Biztonságos Internet Nap alkalmából - 2016. február 9-től több napon át - kvíz játékot kezdeményeztek, melyhez a térségben működő Rádió Focus munkatársai nyújtottak segítséget. A rádióban elhangzott kérdésekre helyesen válaszolók részére öt bűnmegelőzési ajándékcsomagot adtak át a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 13:00, péntek | Helyi

Ügyeljünk a vadveszélyre!

Ősszel gyakrabban következnek be vadelütéssel járó közlekedési balesetek, ezért óvatosabban és körültekintőbben közlekedjünk az erdős, bokros területek környezetében, illetve olyan útszakaszokon, ahol vadon élő állatok megjelenése

2023. Szeptember 29. 11:27, péntek | Helyi

Indul a Semmelweis Egyetem szenior akadémiájának őszi évada

Az időskori halláscsökkenésről, a daganatokról, a szív-érrendszeri betegségekről és a nyirokrendszerről is hallhatnak előadásokat a Semmelweis Egyetem ingyenes, október 2-án folytatódó szenior akadémiájának résztvevői.

2023. Szeptember 29. 10:00, péntek | Helyi

Megvédtük a munkahelyeket, augusztusban 12 ezer fővel dolgoztak többen!

A magyar gazdaság és a magyar munkaerőpiac válságálló, hiszen a háború és az elhibázott szankciók sújtotta nehéz gazdasági helyzetben is tovább nőtt a foglalkoztatottak száma - kommentálta a legfrissebb adatokat.

2023. Szeptember 29. 09:40, péntek | Helyi

Traffibox Nógrád vármegyében!

A 21-es számú főúton telepített új eszköz elősegíti a gyorshajtókkal szembeni hatékonyabb fellépést.