Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2016. Február 17. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Ajándékcsomag a nyerteseknek

Ajándékcsomag a nyerteseknek

Az internethasználat veszélyeire hívták fel kvíz játékkal a figyelmet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szakemberei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az internet veszélyeiről történő tájékoztatásra, valamint az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatának elősegítésére is.

A megyei bűnmegelőzési szakemberek az általános és középiskolákban megtartott bűnmegelőzési foglalkozásokon rendszeresen felhívják a figyelmet az interneten történő barangolás és a közösségi oldalakon való ismerkedés és a „chetelés” veszélyeire. Elmondják, hogy nem szabad elfeledni, hogy nem csupán szükséges és hasznos tartalmak tölthetők le a honlapokról, hanem számos veszélyt is rejt magában az internetezés. A közösségi oldalak használata, az adott oldalak látogatása, vagy akár a vásárlás komoly kockázatot rejt, ha nem tartják be a vonatkozó biztonsági szabályokat. Az előadásokon megtörtént esetek – interneten keresztüli, zaklatások, becsületsértési ügyek, csalások – feldolgozása során ismertetik azokat a szabályokat, melyek betartásával biztonságosan használhatjuk a világhálót. A tájékoztatók célja – függetlenül a korosztálytól -, hogy senki ne váljon ilyen bűncselekmények áldozatává.

A Bűnmegelőzési Alosztály a Biztonságos Internet Nap alkalmából - 2016. február 9-től több napon át - kvíz játékot kezdeményeztek, melyhez a térségben működő Rádió Focus munkatársai nyújtottak segítséget. A rádióban elhangzott kérdésekre helyesen válaszolók részére öt bűnmegelőzési ajándékcsomagot adtak át a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 15:10, péntek | Helyi

KÖZÖSEN SALGÓTARJÁN KÖZBIZTONSÁGÁÉRT

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

2022. Szeptember 30. 14:55, péntek | Helyi

Európai uniós támogatásból valósul meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár energetikai korszerűsítése

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. december 27. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-6.5.1-16 kódszámú, „Önkormányza

2022. Szeptember 30. 13:22, péntek | Helyi

Drónnal mindent látnak a rendőrök

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

2022. Szeptember 30. 10:33, péntek | Helyi

Fiktív őrző-védő céget szűrt ki a vizsgálat

A NAV kockázatelemzés után kezdett vizsgálni egy társaságot, amely havonta nagy összegű számlát fogadott be őrzés-védelmi tevékenységről és távfelügyeleti szolgáltatásról. Az ellenőrzés megállapította, hogy valós szolgáltatásn