Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2024. Szeptember 06. 11:25, péntek | Helyi
Forrás: FodorGraphy/infonógrád

Ahogy egy buszvezető látja...

Ahogy egy buszvezető látja...

Késő este közlekedtem pár utassal. Egyik megállóban azt vettem észre, hogy az első ülésen ott van hagyva ez a nagy energiaitalos doboz.
Hát mondom basszus, egész addig ott ült egy fiatal srác,

akit észre is vettem a megállóban miután leszállt, mert gondolom másik járatra akart átszállni, konkrét ő hagyta ott ezt a dobozt.

Tudod, így átfutott az agyamon, hogy szólok neki, utána megyek, utána viszem, hogy valamit ottfelejtett a buszon... de tudod, nem vagyok konfliktuskereső, én nem állok bele még abba se - ha egy mód van rá -, akit ott nyakon kéne csapni ahol van.

Fogtam, indultam, mentem tovább és néhány megállóval később volt egy hely, ahol volt 2 perc tartózkodásom, ott kiszálltam és kidobtam én.

Eleve buszon nem étkezünk.Eleve buszon csak visszazárható palackot használunk. Mert teljesen logikus hogy a busz mozog és hogy ne borítsuk ki az innivalót, bármit. Szerintem ez teljesen tök érthető.

De tudod nyilván meleg van, sok mindent megért, honorál az ember. Arra nincs egy járművezetőnek kapacitása, hogy a forgalomra is figyeljen, meg arra is, hogy ki nem bír magával.

Ha bontva van, elvileg fel sem szállhatna vele a buszra.De ha már felszáll és megissza. Minden megállóban ott van közvetlen a kuka. És nem, képes otthagyni az ülésen. Hátha, az a két-három csepp, ami benne maradt, kifolyik és lehet hogy másnap hajnalban pont a saját anyja ül bele, mikor megy dolgozni, hogy legyen miből zsebpénzt adni rá.

De még csak arra se gondol az ilyen, hogy esetleg holnap reggel ő fog beleülni a saját mocskába.

Mert azt mindenki elvárja, hogy tiszta busz érkezzen, de azért már kevesebben tesznek, hogy a rendre vigyázzanak.

Már ahol rend van eleve, tudom. 🙂 Megiszik fél liter energiaitalt és arra nincs energiája, hogy a kukába dobja az üres dobozt.

De ha másnap egy teleszemetelt busz érkezne érte, ahol az ülések ragadnának, nedvesek lennének, össze lennének kecsapozva, én nem tudom mindenezve, mit szólna hozzá?!

Mennyi harag, düh, világfájdalom lehet abban az emberben, aki egy autóbusz jobbelső ülésén hagyja a szemetét, még csak nem is az, hogy hátul, ahol nem látom. Mert nagyon jól tudja, hogy nem tehetem meg hogy utánaviszem, lekeverek neki kettőt és megetetem vele, mert lehet hogy engem ezért a posztért hamarabb felnyomnak, mint azt, aki szemetel.

Bele se gondol, hogy másnap lehet ugyan azzal a busszal fogok érkezni ugyan azon a járaton, ugyan abban a percben, és ha felismerem, azt fogom mondani neki, hogy Édes Fiam, tegnap itt hagytad a szemetedet, biztos hogy erre a buszra nem szállsz fel.

Ez lenne a minimum, amit tőlem megérdemelne. De akkor mi lenne?!... Ő lenne a legjobban felháborodva, sőt, az utasok gondolkodás nélkül mellé állnának, mert nem értenék, hogy mit kötök bele szerencsétlenbe. Érted?!....

Ezért van az, hogy senki nem lát semmit, nem hall semmit, nem beszél semmit, mer abból csak a baj van és soha nem a vétkesnek van belőle baja, hanem annak, aki az igazságot mondja.

Miközben engem, mint járművezetőt, minden óvodai szintű jelentéktelen hülyeség miatt jelentgetnek, én mikor tudok panaszt tenni, kamerafelvétel alapján azokra az utasokra, akik nem tudnak közösségben létezni, és viselkedni?!

Akik nemcsak az utastársaikat zavarják bármilyen módon, hanem az én munkámat is.

_ _ _ _ _ _ _

InfoNógrád
Szeretettel várunk! – FÜGGETLEN KÖZÉLETI, KÖZÉRZETI, KULTURÁLIS ÉS HÍRMAGAZIN - Salgótarján és Nógrád vármegye

Hírek, zavaró reklámok nélkül 😃
Szeretettel várjuk Önt is a csatornáinkon!

Hírek és események, kultúra és szórakozás, sport és autós mellékletek:

CSOPORT:
https://www.facebook.com/groups/infonograd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:06, péntek | Helyi

A 120 cm magas, emberi alakot formázó Papper robot

Apródot kapott a Szondi. A robot az ipari-informatika oktatását szolgája Balassagyarmaton, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában.

2024. Szeptember 26. 16:29, csütörtök | Helyi

Fenyvesi Gábor - Ma lezárult a 4. önkormányzati képviselői ciklusom

A történet 2002-ben indult, amikor listás képviselőként lettem a testület tagja.

2024. Szeptember 26. 16:16, csütörtök | Helyi

Európa kaktuszkirálya

Európa kaktuszkirálya – Több mint 12 ezer növényt nevel az otthonában. Akinek hobbija nincsen, élete sincsen – ehhez a mondáshoz közel 70 éve tartja magát Hegyi Attila,

2024. Szeptember 26. 06:26, csütörtök | Helyi

Új hírek érkeztek a paksi atomerőműről

Újabb mérföldkőhöz érkezett a paksi bővítés, ugyanis lezárult a talajszilárdítás és a résfalazás a leendő ötös atomerőmű-blokk alatt,