Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 09. 16:30, hétfő | Helyi
Forrás: femcafe.hu

Adózási kisokos 2014-re - Ezekre figyeljünk!

Adózási kisokos 2014-re - Ezekre figyeljünk!

Bár nagy változások nem lesznek az idei évhez képest, néhány apró dologra azonban nem árt figyelni. Adózási kisokos, hogy pontosan tudd: mi, merre, hány méter!

Családi dolgok

Talán az egyik legfontosabb változás, hogy bevezetik a családi járulékkedvezményt, ami annyit tesz, hogy az egyéni járulékokból - egészségbiztosítás és nyugdíj - is levonható lesz a személyi jövedelemadónál fel nem használt családi kedvezmény.

További újdonság, hogy az eddigiekkel ellentétben a házastárs is közeli hozzátartozónak minősül majd, így vagyonátruházás és a vagyonszerzés családon belül illetékmentes lesz.

Otthon, édes otthon

Ha már régóta töröd a fejed lakásvásárláson, akkor 2014-ben érdemes lehet belevágni, hiszen az első lakás vásárlásánál 12 hónapos, kamatmentes részletfizetési lehetőség illet meg.

Az építkezőknek is van okuk az örömre, hiszen az építési telek négy éven belül lakóházzal való beépítése esetén igénybe vehető illetékmentesség akkor is érvényes, ha a használatbavételi engedély nem saját névre szól.

Az új Babakötvény

A Babakötvényt is átalakítják: az értékpapír 3 százalékos kamatpémiumot fizet évente az alapkamaton felül, ami a Start-számlák tulajdonosainak a jelenlegi állampapíroktól sokkal praktikusabb megoldást kínál. Erre a start-számlára az állam 42 500 forint életkezdési támogatást utal. Azok a gyerekeknek, akik már rendelkeznek Start-számlával és azok, akik 2014 februárja előtt születnek, a mostani sorozatból vásárolhatnak értékpapírt egészen nagykorúvá válásukig.

Egyszerűbb adminisztráció

A regisztrációs adózás területén megszűnik a papíralapú adóigazolás, ezzel lényegesebben egyszerűsödik a gépjárművek forgalomba helyezése.

Azok a fránya hitelek

Itt kifejezetten a lakáshitelek miatt nehéz helyzetbe kerülteknek érdemes figyelni, hiszen egyrészt a munkáltatóknak lehetőségében áll adómentesen hozzájárulni a munkavállalók már meglévő lakáshiteleinek törlesztéséhez, valamint a pénzintézetek által elengedett kölcsönösszegek is adómentes juttatássá válnak (feltéve, ha nincs mögöttük ingatlan fedezet) és a fizetőképesség helyreállítását megcélozó hitelek utáni kamatkedvezményből sem kell majd jövedelmet számolni.

Forrás: www.femcafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

Reggel helyenként fagyhat.

Kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak.