Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Február 14. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Adósságátvállalásról egyeztet a BM a 'tizennégyekkel'

Adósságátvállalásról egyeztet a BM a 'tizennégyekkel'

Megkezdődik az egyeztetés a Belügyminisztérium és az ötezres lélekszám alatti települések között, amelyek adósságát tavaly decemberben nem vállalta át az állam - írja a Magyar Nemzet. Az automatikus adósságátvállalás azokra a településekre nem vonatkozott, amelyek egy főre jutó adósságállomány kiemelkedően magas, illetve olyan célokra vettek fel hitelt, amelyek megvalósulásuk esetén jövedelmet termelnek, illetve nem kötelező önkormányzati feladat ellátását szolgálják.

Tállai András önkormányzati államtitkár azt mondta, az érintett településeknek február 8-ig kellett adatot szolgáltatniuk pénzügyi helyzetükről. Legkésőbb június 28-ig eldől, hogy mi lesz a települések tartozásának a sorsa. Az állam a tartozások minimum 40 százalékát biztosan átvállalja, de akár az összes hiteltől is megszabadulhatnak.

Az érintett önkormányzatok: Alsómocsolád, Harkány, Szabadkígyós, Füzér, Aba, Fertőd, Bükkszék, Poroszló, Besenyszög, Cserkeszőlő, Nagykörű, Újszilvás, Balatonfűzfő és Tótszerdahely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig

2024. Augusztus 10. 09:27, szombat | Belföld

Mol: az utóbbi években jelentősen nőtt a Magyarországon előállított bioüzemanyagok mennyisége

Már évi több mint 200 ezer tonna bioüzemanyag előállítására képes a Mol résztulajdonában álló Rossi Biofuel Zrt. - közölte a Mol az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 16:45, péntek | Belföld

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók.

2024. Augusztus 09. 08:08, péntek | Belföld

KSH: júliusban 4,1 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).