Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2014. Szeptember 28. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Adókedvezményt jelentett be az osztrák kormány

Adókedvezményt jelentett be az osztrák kormány

Ötmilliárd eurós (mintegy 1550 milliárd forint) adókedvezményt jelentett be az osztrák kormány szombaton kétnapos kormányülést követően.

A növekedés ösztönzése érdekében tervezett adóreform a jövedelemadó 36,5 százalékos adókulcsának 25 százalékra való csökkentését irányozta elő. Werner Faymann osztrák kancellár nem zárta ki, hogy még nagyobb engedményeket fognak bevezetni. Az adóreform 2016 januárjában léphet életbe, és több lépésben valósul majd meg. A pontos számok az állami költségvetés és a gazdasági konjunktúra alakulásától függően alakulnak majd – nyilatkozta az osztrák pénzügyminiszter, Hans Jörg Schelling az osztrák közszolgálati rádió műsorában szombaton. Az adóreformmal foglalkozó bizottság decemberben kezdi el a pontos koncepció kidolgozását, és a reformcsomagot legkésőbb jövő év júniusáig terjeszti a parlament elé. Az adórendszer átalakítása a szociáldemokrata-néppárti koalíciós kormány legfontosabb intézkedéstervezete, a koalíciós partnerek a bevezetés időpontjáról és üteméről már régóta vitatkoznak. A szociáldemokraták már 2015-től elindították volna a reformot, a néppárt viszont óvatosságot ajánlott az európai stagnálás hatásai miatt. Az ausztriai jövedelemadó más fejlett ipari országokhoz viszonyítva az egyik legmagasabb.

Címkék: Ausztria-gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 08:54, vasárnap | Külföld

Mintegy 700 termék árát csökkentette a szerb kormány

2024. Augusztus 31. 08:49, szombat | Külföld

Amerikai szakértők bevonásával vizsgálják az F-16-os gép lezuhanásának körülményeit

Amerikai szakértők bevonásával vizsgálják a nemrég Ukrajnának adott F-16-os vadászgép lezuhanásának körülményeit - jelentette ki Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka pénteken a közösségi oldalakon.

2024. Augusztus 31. 08:37, szombat | Külföld

Románia a 2023-as évet is lakosságtöbblettel zárta

Románia a 2023-as évet is csaknem tízezer fős lakosságtöbblettel zárta, miután 2022-ben évtizedek óta először nőtt az ország lakossága - derült ki az országos statisztikai intézet (INS) pénteken közzétett jelentéséből.

2024. Augusztus 29. 13:46, csütörtök | Külföld

Ukrajna bevetheti a holland F-16-osokat Oroszországban