Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. December 25. 17:50, hétfő | Helyi
Forrás: web/zsuffa csaba

A világ szenteste sem állhat meg – ők azok, akik 24-én is dolgoznak

A világ szenteste sem állhat meg – ők azok, akik 24-én is dolgoznak

Bár az üres utcákat járva úgy tűnhet, hogy az ország minden részén megáll az élet a karácsonyi ünnepek alatt, valójában számos munkahelyen szenteste is ugyanúgy zajlik minden, mint egy átlagos munkanapon.

Vagy a munkahely adottságai nem teszik lehetővé a szünetet, vagy a magányos emberek szórakoztatása a cél, máskor épp az életek védelme, vagy az, hogy segítsék az embereket eljutni a szeretteikhez.

Gondoljunk rájuk!

Mentősök, orvosok, ápolók és kórházi személyzet
Az orvosi hivatás képviselői hétvégén és ünnepnapokon, így sokszor karácsonykor is kénytelenek távol lenni a szeretteiktől.

Az egészségügyben soha nincs szünet, az emberek biztonságos ellátását mindig garantálni kell.

A Magyar Orvosi Kamara tájékoztatása szerint ráadásul az ügyeletes orvosok még a hétköznapi bérüket sem kapják meg a megterhelő éjszakai és hétvégi ügyelet idejére. Csupán az óradíj 70%-a garantált, ami még munkaszüneti vagy ünnepnapon is csak 80-90%-ra megy fel.

Rendőrök, tűzoltók éskatasztrófavédelem
Bűncselekmények és katasztrófák minden nap történnek: sajnos a karácsony sem más, mint az év bármely más napja.

Tűzesetek is történnek az év minden napján, szerencsére a tűzoltók minden egyes nap készenlétben vannak.

Sőt, karácsonykor még inkább ébernek kell lenniük, mert a lakástüzek sajnálatos módon ebben az időszakban megszaporodnak. Gyertyát gyújtunk, csillagszórózunk és ez a hangulatos tevékenység néha lakástüzek kialakulásához vezethet.

Autómentők
Az autók folyamatosan lerobbannak, még karácsony napján is. Szerencsére sok autómentős 24 órában rendelkezésre áll, így sosincs hiány olyan cégekből, amelyek hajlandóak elvontatni az autónkat.

Sokszor működik sajnos a sokat emlegetett Murphy törvény is: ami el tud romlani, az el is romlik és gyakran hozzátehetjük azt is, hogy mindig a legrosszabbkor romlik el.

Vendéglátósok,szállodai dolgozók
A szállodák karácsonyi ajánlataikban gyakran kínálnak szentestére és karácsony első két napjára „varázslatos” ajánlatokat. Sokszor teljes kihasználtsággal működnek a hotelek ünnepekkor és a recepciósok, szobalányok, szakácsok és felszolgálók még többet dolgoznak, mint az év más napjain.

A vendéglátóiparban ez az év legforgalmasabb időszaka, ami teljes lendülettel zajlik, gondoljunk tehát az itt dolgozókra is, amíg mi ünnepelhetünk.

Híradósok, riporterek,újságírók és televíziós szakemberek
Több száz műsorvezetőnek, riporternek és produkciós munkatársnak kell dolgoznia karácsonykor, hiszen minden nap minden percében rengeteg tartalom készül, és ez alól a karácsony napja sem kivétel.

Természetesnek vesszük, hogy ilyenkor is értesülhetünk a legfrissebb hírekről a televízió előtt ülve, rádiót hallgatva, vagy online portálokat böngészve: ehhez azonban az kell, hogy az újságírók karácsonykor is dolgozzanak.

Informatikusok, rendszergazdák, telekommunikációs szakemberek és az erőművek dolgozói
Miután megtörtént az ajándékozás és elfogyott a vacsora, szívesen megosztjuk meghitt pillanatainkat rokonainkkal, barátainkkal telefonon és a közösségi oldalakon.

Hogy minden zavartalanul működjön, hatalmas szükség van olyan rendszergazdákra és üzemeltetőkre, akik felügyelik az alapvetően automatikusan működő rendszereket, hiszen nem várt, azonnali megoldást igénylő hibák szintén előfordulhatnak ilyenkor.

Segélyhívó, ügyfélszolgálat
A segélyhívó szolgálatokat nem is kell bővebben magyarázni: a forródrótnak 24/7/365 mennie kell. Ügyfélszolgálat alatt sem azt a forgalmazót értjük, akinél reklamálni szeretnénk a nem megfelelő karácsonyi ajándék miatt.

Hanem az olyan alapvető szükségleteket kielégítő társaságok supportjára, mint például a víz-,gáz-, áramszolgáltató műszaki vonalai, a sárga angyal, vagy éppen az előbb említett internet- és telefonszolgáltató.

Közösségi közlekedésben dolgozók
A hatalmas dugót ünnepekkor kiüresedett utcák és csend váltja. A közösségi közlekedés azonban ekkor sem áll meg teljesen.

Így járművezetők - busz-, vonat- villamosvezetők -, forgalomirányítók és taxisok garantálják, hogy bármikor eljussunk oda, ahová szeretnénk. Például a nagymamához az ünnepi vacsorára.

_ _ _ _ _ _ _ _
SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE
InfoNógrád híroldalak
CSOPORT:
https://www.facebook.com/groups/infonograd
HÍROLDAL:
https://www.infonograd.hu
TikTok:
https://www.tiktok.com/@infonograd
Threads:
https://www.threads.net/@infonograd_hiroldal
Insta:
https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.