Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 08. 11:18, szerda | Helyi

A világ legértékesebb tizenegye

A világ legértékesebb tizenegye

Gyorsan telik az idő, erre ad bizonyítékot az is, hogy a világ legértékesebb tizenegyébe se Cristiano Ronaldo, se Lionel Messi nincs benne.

További érdekesség, hogy a Real Madrid, Barcelona, Juventus, Bayern München kvartett mindössze egy játékost ad a csapatba. Nézzük meg kik alkotják a legértékesebb 11-et.

A csapatba 7 játékos a Premier League-ből került be, emellett két játékost ad a PSG és 1-1 játékost mindkét madridi gárda. Nem meglepő, hogy az utóbbi években és idén is remeklő Liverpool adja a legtöbb játékost 4-el, de a Manchester Cityből is bekerültek ketten.

Kapus

A kapus személye a régiónk egyik büszkesége lehet, hiszen a világ legértékesebb kapusa a szlovén Jan Oblak. Oblak Ljubljanából került 2010-ben a Benfica csapatához, ahol 2014-ben a bajnokság legjobb kapusának választotta a Bet 365. A következő szezont már nem is a portugál bajnokságban kezdte meg, a tavasszal Bajnokok Ligája döntőt játszó Atlético Madrid vitte el a szlovént. A madridiak 2 év múlva ismét bejutottak a BL döntőbe, de a városi riválissal szemben ekkor is vereséget szenvedtek. A kapus még mindig csak 26 éves, az értékét pedig 100 millió euróra becsülik.

Védők

A védők között nagy Liverpool dominancia van, csak Varane tudott bekerülni más csapatból a négyesbe. A balhátvéd a skót futógép Andrew Robertson, aki két éve még a Hull City gárdáját erősítette, azóta pedig már Bajnokok Ligája győztesnek mondhatja magát és az értékes is elég magasan van, jelenleg 80 millió eurót ér. Ugyanannyit, mint a Real Madrid belső védője Raphael Varane, aki Robertsonnal ellentétben nem hirtelen robbant be a legjobbak közé. Varane már majdnem 9 éve a Real Madridot erősíti, pedig még csak 26 éves. A francia 4-szer nyert Bajnokok Ligáját, és 2018-ban a világbajnokságot is megnyerte, pedig még bőven van hátra a karrierjéből.
A másik belső védő a jelenleg a világ legjobb védőjének tartott Virgil van Dijk, akinek 100 millió euróra becsülik az értékét. Van Dijk 28 éves és 2018-ban került a vörösökhöz, azóta átjárhatatlan az általa vezetett védelem és elképesztő veretlenségi szériát produkál a csapattal. Amelyből a jobb hátvéd sem maradhat ki, Alexander-Arnold ráadásul még csak 21 éves és a csapat saját nevelésű játékosa. Arnold jelenlegi piaci értéke 110 millió euró és kitudja, még hol van a vége.

Középpályások

A belső középpálya mindkét játékosát a Premier League adja, egyikük egy támadóspecialista a másikuk inkább a védekezés terén jár élen. Kevin De Bruyne egy igazi gólpasszkirály az idei szezonban is már 13 assistnál jár és emellé még 7 gólt is szerzett. De Bruyne egy rekordot is megdöntött az idei szezonban a 1xBet sportfogadás adatai alapján, neki kellett a legkevesebb mérkőzés a Premier League-ben, hogy elérje az 50 gólpasszt. A Manchester City belga játékosa 150 millió eurót ér jelenleg.
A védekező specialista pedig Ngolo Kanté, aki szintén a semmiből vált világsztárrá. Kanté nagy szerepet vállalt az óriási meglepetésre bajnokságot nyerő Leicester City csapatába, és azóta már a világbajnoki cím is összejött a Chelsea szerény, de kőkemény játékosának. Nem véletlen, hogy 100 millió eurót ér a francia középpályás.

Támadók

A két szélsőt ismét az angol bajnokság adja, két alacsony, technikás és szélvészgyors játékos. Sadio Mané a komoly tehetségeket felnevelő RedBull Salzburg csapatából került Angliába a Southamptonhoz, majd 2016-ban a Liverpoolhoz. A szenegáli játékos a liverpooli támadótrió egyik életveszélyes tagja. A játékos 150 millió eurót ér és még bőven van hátra a karrierjéből, hiszen 27 éves. A másik szélen a 10 millióval többet érő Raheem Sterling található, aki a Liverpoolban kezdte el megcsillogtatni a tudását, de 2015-ben a Manchester Cityhez igazolt és az utóbbi két évben megnyerte a Premier Leaguet a csapattal.
Elől pedig a PSG két világsztárja található, Neymar, aki szintén 160 millió eurót ér és a 21 éves Kylian Mbappé, aki akár hosszú ideig a világ legjobb labdarúgója lehet és jelenleg a világ legértékesebb játékosa a maga 200 millió eurójával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.