Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2017. Március 09. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Tesco-Global Áruházak Zrt.

A vásárlók kezében a döntés!

A vásárlók kezében a döntés!

Nógrád megyében is indul az áruházi szavazás a Tesco közösségi programjának nyerteseire.

Vásárlói kezébe adja a döntést a Tesco: március 8-tól április 4-éig lehet az áruházakban szavazni arról, milyen helyi, jótékony célú kezdeményezéseket támogasson az áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” programja keretében. Országosan 61 körzetben, összesen 177 helyi program közül választhatnak a vásárlók, ebből Nógrád megyében 6 helyi programra lehet szavazni. A támogatást a körzetenként legtöbb szavazatot gyűjtő szervezetek nyerik el. A nyertesek programjának megvalósítását egyenként 400 000 Ft-tal segíti a Tesco.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra 2017. február 3-áig beérkező összesen 569 jelentkezést az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálták el az elmúlt hetekben. A szakemberek a formai ellenőrzés után a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás, valamint a közösség bevonásának szempontjai szerint választották ki a továbbjutókat. A nyertesekről most az áruházlánc vásárlói szavazással dönthetnek: 2017. március 8. és április 4. között az áruházakban voksolhatnak a számukra legszimpatikusabb szervezetre.

A Tesco vásárlói országosan 61 körzetben, összesen 177, gyermekek oktatását és képesség fejlesztését támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő program közül választhatnak a szavazás során. Nógrád megyében 6 pályázó jutott tovább a második fordulóba. A megyei áruházakban leadott szavazatokkal a vásárlók többek között óvodai veteményeskert kialakítását, gyermek-szülő játszóklub és napközi tábor szervezését, várostörténeti kiállítás, önfejlesztő képzés és egészséges életmódra nevelő foglalkozás megvalósulását támogathatják.

A vásárlók a szavazási időszakban minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Ezeket az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon bedobva szavazhatnak a nekik legkedvesebb kezdeményezésre. A zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és programjaikról is kapnak információt a vásárlók. A szavazásban résztvevő szervezetek listája és a szavazatok állása a program weboldalán is követhető.

A szavazás lezárása után ezúttal is körzetenként egy – országosan összesen 61 – nyertest hirdet az áruházlánc, amelyek elnyerik az egyenként nettó 400 000 forint összegű támogatást. A nyertes pályázatokat a Tesco a 2017. április 17-ei héten hirdeti ki.

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el.

A programról bővebben a Tesco blogján is olvashat:
http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 13:29, péntek | Helyi

Plusz bevétel!

A salgótarjáni rendőrök lecsaptak egy 63 éves terjesztőre, aki az elmúlt egy évben több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

2023. Március 24. 13:12, péntek | Helyi

A zászlót tudjuk pótolni, az életet nem!

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél elhelyezett fényvisszaverő elemekkel ellátott zászlókat hiába pótoljuk, újra eltűnnek.

2023. Március 24. 12:00, péntek | Helyi

Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

Ismertette a 2022-es év során végzett tevékenységét és a 2023-as évre vonatkozó terveit a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottsága.

2023. Március 24. 11:49, péntek | Helyi

MINDEN REKORDOT MEGDÖNTÖTT AZ IDEI AMTS!

Idén végre újra a megszokott, kora tavaszi időpontban nyitotta meg kapuit a legnagyobb hazai autó show, az AMTS. A méltán népszerű rendezvény történetének eddigi legnagyobb showjával, legszínesebb felhozatalával és rengeteg programmal té