Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Március 09. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Tesco-Global Áruházak Zrt.

A vásárlók kezében a döntés!

A vásárlók kezében a döntés!

Nógrád megyében is indul az áruházi szavazás a Tesco közösségi programjának nyerteseire.

Vásárlói kezébe adja a döntést a Tesco: március 8-tól április 4-éig lehet az áruházakban szavazni arról, milyen helyi, jótékony célú kezdeményezéseket támogasson az áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” programja keretében. Országosan 61 körzetben, összesen 177 helyi program közül választhatnak a vásárlók, ebből Nógrád megyében 6 helyi programra lehet szavazni. A támogatást a körzetenként legtöbb szavazatot gyűjtő szervezetek nyerik el. A nyertesek programjának megvalósítását egyenként 400 000 Ft-tal segíti a Tesco.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra 2017. február 3-áig beérkező összesen 569 jelentkezést az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálták el az elmúlt hetekben. A szakemberek a formai ellenőrzés után a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás, valamint a közösség bevonásának szempontjai szerint választották ki a továbbjutókat. A nyertesekről most az áruházlánc vásárlói szavazással dönthetnek: 2017. március 8. és április 4. között az áruházakban voksolhatnak a számukra legszimpatikusabb szervezetre.

A Tesco vásárlói országosan 61 körzetben, összesen 177, gyermekek oktatását és képesség fejlesztését támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő program közül választhatnak a szavazás során. Nógrád megyében 6 pályázó jutott tovább a második fordulóba. A megyei áruházakban leadott szavazatokkal a vásárlók többek között óvodai veteményeskert kialakítását, gyermek-szülő játszóklub és napközi tábor szervezését, várostörténeti kiállítás, önfejlesztő képzés és egészséges életmódra nevelő foglalkozás megvalósulását támogathatják.

A vásárlók a szavazási időszakban minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Ezeket az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon bedobva szavazhatnak a nekik legkedvesebb kezdeményezésre. A zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és programjaikról is kapnak információt a vásárlók. A szavazásban résztvevő szervezetek listája és a szavazatok állása a program weboldalán is követhető.

A szavazás lezárása után ezúttal is körzetenként egy – országosan összesen 61 – nyertest hirdet az áruházlánc, amelyek elnyerik az egyenként nettó 400 000 forint összegű támogatást. A nyertes pályázatokat a Tesco a 2017. április 17-ei héten hirdeti ki.

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el.

A programról bővebben a Tesco blogján is olvashat:
http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.