Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Május 14. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

A tűzoltó a szabadnapján is tűzoltó

A tűzoltó a szabadnapján is tűzoltó

Három szabadnapos tűzoltó érkezett ki a hivatásos egységek előtt a vasárnap Tar közelében történt halálos baleset helyszínére.

A tűzoltók szabadnapjukat töltve, pár perccel a baleset után utaztak az adott útszakaszon és szakmájukból adódóan magától értetődő volt számukra, hogy megálljanak és megkezdjék az életmentést. Hisz egy tűzoltó a szabadnapján is tűzoltó.

Halálos baleset történt május 10-én a 21-es számú főút harmincötös kilométerszelvényénél, Tar település közelében. Három szabadnapos Nógrád megyei tűzoltó nem sokkal a baleset után érkezett a karambol helyszínére, még a hivatásos egységek előtt. Klagyivik Zoltán tűzoltó zászlós és Mihalik Balázs tűzoltó törzsőrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói, valamint Csongrádi Béla tűzoltó főtörzsőrmester, a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója jelezték az eseményt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, valamint azonnal értesítették a mentőszolgálat munkatársait is. A kialakult helyzetről pontos, szakszerű információkkal szolgáltak, így a riasztott hivatásos egységek, a pásztói hivatásos tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai is tudhatták, hogy mivel állnak szemben. A szabadnapos tűzoltók rögtön megkezdték a gépjárművek áramtalanítását, valamint az egyik személyautóba beszorult két személyt a mentők kiérkezéséig segítették és stabilizálták helyzetüket. Az egyik roncsolódott jármű ajtaját saját kéziszerszámukkal kifeszítették, hogy a mentők munkáját segítsék, s könnyebben hozzáférjenek a beszorult sérülthöz. A forgalmas főúton ezzel párhuzamosan a forgalom irányítását is ők végezték a rendőrség helyszínre érkezéséig. A vasárnapi esemény tökéletes példája volt a tűzoltók hősies helytállásának.

Angyal Eszter tű. zászlós
megyei katasztrófavédelmi szóvivő
Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.