Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Július 14. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

A turisták elégedettségét vizsgálják Nógrád megyében

A turisták elégedettségét vizsgálják Nógrád megyében

A vendégek elégedettségét mérő kutatást folytat Nógrád megyében a Nógrád Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A cél, hogy kiértékeljék a helyi adottságokat, és megtervezzék a jövőbeni fejlesztéseket. A felmérés keretében a szakma véleményét is megkérdezik.
Több csatornán szólítják meg a válaszadókat a június közepétől szeptember 15-ig tartó kutatásban. A felmérést egyebek mellett személyes megkérdezéssel végzik, de a megye 12 helyszínén kérdőíveket és gyűjtődobozokat is kihelyeznek.
A Nógrádban korábban járt turistákat a szállásadók kérdezik meg online módon a vendég távozását követő néhány napon belül, Magyarország lakosságát pedig az úti súgó weboldalon keresztül szólítják meg.
Személyes kérdőívekkel a helyi lakosságot is megkeresik több településen, míg a szakma véleményét mélyinterjúk keretében tudakolják. Megkérdezik többek között a potenciális külföldi piacokon működő magyar turisztikai képviseleti vezetőket, valamint az Észak-Magyarországot külföldön ajánló utazásszervezőket is.

Címkék: nógrád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:42, szerda | Helyi

Barna medvék Magyarországon

Durván elszaporodtak a barna medvék Magyarországon. Fokozott figyelemre és óvatosságra intették az embereket, miután egyre több medvét észlelnek Pest vármegye határában.

2024. Május 15. 07:14, szerda | Helyi

A roller is jármű...

Júliustól csak érvényes biztosítással lehet rollerezni. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy még áprilisban új rendelkezések születtek, mely alapján

2024. Május 15. 04:26, szerda | Helyi

VEZESS ÓVATOSAN A NÓGRÁDI UTAKON

MERT csak az autóvezető a hibás a vadgázolásért! 2023 július elsejétől, módosult a vadgazdálkodásról, valamit a vadászatról szóló törvény. Ettől kezdve érvényes ugyanis a vad védelméről, a vadgazdálkodásról,

2024. Május 14. 16:05, kedd | Helyi

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere.

A magyar bor sikere közös érdek, egyúttal nemzetépítő erő is, hírnevét a kormány támogatásain túl összefogással, együttműködésekkel, szemléletformálással, újításokkal és változtatásokkal lehet a leghatékonyabban növelni