Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2023. Szeptember 12. 22:19, kedd | Külföld
Forrás: SZABADOS DÁNIEL

A tragikus sorsú Paul Walker - Sosem kaphatta meg az egyetlen szerepet, amit igazán akart.

A tragikus sorsú Paul Walker - Sosem kaphatta meg az egyetlen szerepet, amit igazán akart.

50 éve született, és 10 éve halt meg a Halálos iramban-filmek sztárja, Paul Walker. A már kisbabaként kamerák elé álló sztár különleges kapcsolatot ápolt az óceánnal, a küzdősportokkal és a jótékonysággal is.

Következzen pár érdekesség, amit talán te sem tudtál róla.

Már kétévesen kamerák előtt állt

Kisbabaként kezdte a szórakoztatóipari karrierjét, már kétéves korában egy Pampers pelenkareklámban szerepelt. Gyerekszínészként és modellként is dolgozott, főként reklámokban bukkant fel. Az első komolyabb színészi munkáját a Throb című családi tévésorozatban kapta 1986-ban.

Egy szerepet akart igazán, nem kaphatta meg:
A Star Wars-előzménytrilógia készítésének idején versenyzett Anakin Skywalker szerepéért, amit végül Hayden Christensen nyert el. Walker saját bevallása szerint ez volt a karrierje során az egyetlen szerep, amit mindenáron szeretett volna eljátszani.

Paul Walker és Meadow Walker, Instagram - FORRÁS: MEADOW WALKER / INSTAGRAM

Hawaii virággal tetováltatta magára a lánya nevét.

Walker 25 éves volt, amikor az akkori barátnője, Rebecca Soteros teherbe esett, és ugyan nem terveztek gyereket, de végül megtartották a babát, aki a Meadow nevet kapta. A pár nem maradt együtt, és Meadow az édesanyja mellett nevelkedett Hawaii szigetén, ezért is tetováltatta magára a nevét Walker a sziget szimbólumával együtt. Meadow 13 éves korában aztán az apjához költözött, és onnantól Walker lett a főállású szülője.

Az óceánért rajongott:
A felsőoktatási tanulmányait tengerbiológiából végezte, és a kaliforniai óceánparton lakott, ahol minden nap szörfölt. Egy interjújában elárulta, hogy a nyílt vízen megszűnt körülötte a világ, és egyfajta vallásos áhítat járta át.

Profin bunyózott:
Először az akciófilmes szerepeire készülve ismerkedett meg a küzdősportok világával, de aztán olyannyira rákapott a dologra, hogy a harcművészetek váltak az egyik hobbijává. A dzsúdzsucu, a taekwondo, az eskrima és a jeet kune do különböző formáit egyaránt gyakorolta.

Chilében utca viseli a nevét:
Híresen sokat jótékonykodott, ő alapította meg a Reach Out Worldwide nevű szervezetet, ami természeti katasztrófák idején vitt segítséget szerte a világban. Így a 2010-es chilei földrengés idején is, az ebben érintett Pelluhue városa pedig azóta utcát nevezett el Walker tiszteletére.

10 évvel ezelőtt, 2013. november 30-án vesztette életét egy közúti balesetben.

Paul Walker, Vin Diesel / FORRÁS: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP

Egy jótékonysági rendezvényről távozott Roger Rodas volt autóversenyző Porschéjában ülve, azonban egy kanyarban Rodas elvesztette az uralmát a jármű felett, és egy fához csapódtak, az ütközés pedig mindkettejüket megölte.

A Halálos iramban-filmek főszereplőtársa, Vin Diesel a kamerákon kívül is Walker legjobb barátja lett. A halála nagyon megviselte, és a harmadik gyermeke, egy kislány Walker után kapta a Pauline nevet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 14:04, szombat | Külföld

Szlovákiai választások - M1 tudósító: rekord részvételre számítanak a voksoláson

Rekord részvételi arányra számítanak az előrehozott parlamenti választáson Szlovákiában, a voksolás szombat reggel hét órakor kezdődött - mondta az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

2023. Szeptember 29. 23:13, péntek | Külföld

Quentin Tarantino :-D rendező, színész, forgatókönyvíró, producer, az amerikai független film egyik legnagyobb hatású alakja

Sose mondd, hogy gondolod, amikor tudod, és sose mondd, hogy tudod, amikor csak gondolod. (Quentin Tarantino)

2023. Szeptember 29. 14:04, péntek | Külföld

Orbán Viktor Szerbiában tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádba utazott, ahol részt vesz Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország vezetőinek hármas csúcstalálkozóján.

2023. Szeptember 29. 09:02, péntek | Külföld

1990 10. 30. - A FRANCIA és BRIT alagútépítők TALÁLKOZTAK a La Manche csatorna alatt, a vasúti alagút építése során

Alagút köti össze Angliát és Franciaországot. Az 51,5 kilométeres Csatorna-alagút a világ leghosszabb tenger alatti vasúti alagútja,