Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Május 05. 16:32, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

A tetoválásai buktatták le a magát a testvérének kiadó férfit

A tetoválásai buktatták le a magát a testvérének kiadó férfit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki egy rendőri ellenőrzés során testvére adataival akarta igazolni magát.

A vád szerint a férfi 2019. december 3-án 11 óra körül Patvarc lakott területén közlekedett személygépkocsijával, amikor a rendőrök igazoltatták őt. Felszólították iratai átadására, azonban annak nem tett eleget, azt állítva, hogy azokat otthon felejtette. Ezt követően a saját adatai helyett testvére adatait adta meg az intézkedő rendőröknek azért, hogy a felelősségre vonást elkerülje, mivel úgy vezette a gépkocsit, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

Az igazoltatás tényét és a vádlott által bemondott adatokat a járőrök az elektronikus igazoltató lapon rögzítették.

A rendőrkapitányságra történő visszaérkezést követően a járőrök – mivel már az intézkedés során is gyanús volt számukra, hogy az igazoltatott személy nem az, akinek kiadta magát – a nyilvántartási rendszerből a férfi nyakán és kezén lévő tetoválások alapján egyértelműen megállapították a valódi személyazonosságát, majd őt még aznap a rendőrkapitányságra előállították és elszámoltatták.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vádiratában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,