Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Január 19. 11:31, szerda | PR
Forrás: (x)

A tét nélküli fogadás is fogadás?

A tét nélküli fogadás is fogadás?

Sokan komoly tízezreket tesznek fel egy-egy mérkőzésre. Míg mások jóformán aprópénzzel vagy tét nélkül játszanak.

De vajon melyik nevezhető valódi fogadásnak? Igaziból mindegyik játékstílus ebbe a kategóriába tartozik, mert a lényeg a mögöttes szándék. De az kétségtelen tény, hogy a pénznyereség lehetősége, s direkt nem a veszteség esélyét emeljük ki, olyan vonzerővel bír, amire érdemes támaszkodni. Főleg, ha a háttérben némi tudás is áll.

Akkor az anyagiak kockáztatása előtt jöjjön az információgyűjtés?

Attól függ, hogy mi az egyéni cél. Ha a fogadások élőben kizárólag a szórakozásról, a közösen eltöltött időről és a mérkőzések élvezetéről szólnak, akkor valójában szükségtelen a háttértudás. Viszont ha nem egy utolsó szempont a nyeremény bezsebelése, azaz nem pusztán az élvezeti érték számít, akkor jó ötlet egy kis kutatómunkát végezni. Az extra utánajárás felesleges. A legtöbb értékes információval a konkrét meccsek szolgálhatnak, ahol a taktikai lépések nyilvánvalóvá válhatnak. Persze még mielőtt stratégiákról beszélnénk, a legfőbb kérdés, hogy melyik sportág a kiválasztott? Kosárlabda? Kézi? Esetleg labdarúgás? Vagy teljesen más: darts, sízés, korcsolyázás? Mert bár a fogadás folyamata mindegyik esetben azonos, azért a háttérben meghúzódó adatok mennyisége korántsem egyforma. Műkorcsolyázás témájában például nem egyszerű megbízható szakértőt találni, akinek a véleménye kikérhető. Míg a focihoz majdnem mindenki ért - az természetesen más kérdés, hogy milyen szinten, mélységben.

Ha teljes a tanácstalanság, akkor kifizetődő taktika az érzésekre támaszkodni és azt a sporteseményt kijelölni, ami lelkesedést generál. Aztán következhet az információ szerzés. Nem mindegy a forrás: kizárólag hiteles szakértőkre érdemes figyelmet szentelni, illetve olyan játékosokra, akik úgy ismerik rajongásuk tárgyát, mint a saját tenyerüket. Így elkerülhetőek a félretájékoztatások és a fals útmutatások. Túlságosan aláásni az adatrengetegben felesleges, lévén nem kevés időt, energiát követel, ugyanakkor egy fokon túl érdemben nem tesz hozzá a sikerhez. Ha pedig megvan az alap, amire a további élmények építkezhetnek, akkor kezdődhetnek a fogadások élőben!

Mekkora az ideális kezdőtét?

Eleinte ildomos minimális pénzekkel számolni. Csak azért, hogy ne legyen túlságosan nagy a nyomás. Ha túlzó a tét, akkor az idegeskedés elveheti a fogadás lényegét, és az örömteli izgalmat feszült stresszelés válthatja fel. Ezt a jelenséget jobb kikerülni, mert mindent megkeseríthet.

Viszont ha nincsen semmilyen plusz fűszer, azaz a tét túl csekély, az pont a lényegét veheti el a sportfogadásnak. Mert természetesen a játék alapját a sportág iránti szeretet és érdeklődés adja, de az izgalmat - túl a mérkőzéseken - a feltett pénz sorsa is generálja.

A vesztés idővel kikerülhetetlen, érdemes rá felkészülni. Hiába az előzetes tájékozódás, jól értesültség, adódhatnak olyan váratlan helyzetek: kizárások, balesetek, szabálytalanságok, amikkel esélytelen tervezni, és amik egy az egyben megpecsételhetik a meccs további folytatását, egyúttal végeredményét.

Ám a fogadások élőben egy rendszert alkotnak, úgy ildomos rájuk tekinteni, mint sok elemből összeálló egységekre. Ha az egyik tét elszáll, attól még a következő könnyen betalálhat, és még az előző árát is visszahozhatja. A komplexitás szemüvegén át nézve nincsen veszteség vagy nyereség, hanem kizárólag az élmény adott, amihez olykor anyagi bevétel is társul. De amit nem lehet semmiképpen sem kockára tenni és elveszíteni, az a sportolók, sportágak, események iránti rajongás és a rajongókkal összekötő láthatatlan, ám annál erősebb lánc, ami megingathatatlanul tart, és aminek a segítségével valódi közösség kovácsolható, akár online, akár az offline térben.

Címkék: fogadás, Tét

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 03. 12:38, kedd | PR

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft.

2022. Április 27. 15:19, szerda | PR

K&H: ha pénz áll a házhoz, mit tehetnek a fiatalok?

Tavasszal és nyáron meglódulhatnak a fiatalok bevételei, a húsvéti locsolkodás, a közelgő ballagás és az esetleges nyári munka miatt.

2022. Április 06. 14:55, szerda | PR

Ösztöndíjprogramot indított a Jánosik Kft. és a DVTK

Első ízben, Katona Csenge Zoé, a DVTK Kosárlabda Akadémia fiatalja, az U16-os csapat tagja lett idén az 500.000 Ft értékű DVTK-Jánosik ösztöndíj díjazottja.

2022. Március 22. 10:09, kedd | PR

Álláshirdetésnél fontos a cég bemutatása

Milyen a jó álláshirdetés? Sokan felteszik ezt a kérdést és a válaszok is sokfélék lehetnek, vannak azonban olyan alappillérek, melyeket érdemes figyelembe vennie annak, akik releváns jelentkezőkre vár.