Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Április 22. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

A tea ereje

A tea ereje

Talán már ön is hallott a tea gyógyító erejéről. Jót tesz a szívnek, jó a rák ellen, csökkenti a stresszt és még fogyni is lehet tőle.

Míg a tea nem egy 'mindent meggyógyító' ital, kutatások kimutatták, hogy egyes teákban lévő összetevők előnyösek lehetnek az egészség számára - írja a Fox News.

A fekete tea a teák leggyakoribb típusa. Kutatások már kimutatták, hogy a benne található katekin csökkenti a koleszterin szintet, a vérnyomást és segít megelőzni a stroke kialakulását.

A zöld tea levelek teljesen más folyamaton mennek keresztül, mint a fekete tea. Itt ugyanis a leveleket leszedik, megszárítják, és hőkezelik így elkerülik az erjedést. A zöld tea epigallokatekint tartalmaz (ECGC), mely serkenti az anyagcserét az agy és az idegrendszer működésének felgyorsításával. A zöld teában található koffein az EGCG- vel együtt bizonyítottan 12 százalékkal növeli a zsír oxidációt (égetést), amely elengedhetetlen plusz 80 kalória elégetéséhez egy nap.

A fehér tea többek között flavonoidokat tartalmaz, mely az antioxidánsok egy fajtája, ami megakadályozza a rákos sejtek növekedését és megelőzi az újabbak kialakulását.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.