Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Március 04. 08:32, péntek | Helyi
Forrás: police

A szépkorúak biztonságáért

A szépkorúak biztonságáért

Bűn- és balesetmegelőzési előadást tartottak a rendőrök a salgótarjáni idősek klubjában.

A láthatóság fontossága és az idősebb korosztályt veszélyeztető leggyakoribb bűncselekmények elkerülése volt a témája azoknak az előadásoknak, melyet a salgótarjáni Ezüstfenyő Idősek Otthonában tartottak a napokban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai.

A közlekedésbiztonságról, azon belül a láthatósági eszközökről tartott előadáson Tamás-Kovács Andrea címzetes rendőr őrnagy kiemelte, hogy a láthatóság kérdésköre nem évszakfüggő, az év minden szakaszában fontos, hogy közlekedésünk során - gyalogosként, kerekesszékkel, vagy kerékpárral közlekedve – legyünk mindig jól láthatóak a közlekedés többi résztvevője számára is.

A hallgatóság részére – a láthatósági mellény mellett - bemutatásra kerültek olyan hétköznapi használati tárgyak - mint a láthatósági válltáska, vagy a fényvisszaverő karpánt - amik szintén elősegíthetik a közlekedők észlelését. A program fő célja a gyalogosok és a kerékpárosok védelme, a láthatóság elhanyagolásából adó balesetek megelőzése.

Bárnai Kinga címzetes rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója prezentációjában a szép korúak leggyakoribb áldozattá válására okot adó bűncselekmények, ezen belül a zseblopások és a betörések, valamint a közelmúltban gyakran előforduló „unokázós” trükkös lopások megelőzésére hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy az idősek sérelmére elkövetett csalások és trükkös lopások elkövetői az emberi jóhiszeműségre építenek. A klub jelen lévő tagjai részletes tájékoztatást kaptak a különféle mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökről, majd a bemutatott biztonsági eszközöket, és további szóróanyagokat vehettek át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.