Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Július 02. 07:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

A Spectre című James Bond-film miatt tették a legtöbb panaszt 2015-ben

A Spectre című James Bond-film miatt tették a legtöbb panaszt 2015-ben

A 007 Spectre - A Fantom visszatér című James Bond-film erőszakos jelenetei miatt érkezett a legtöbb, 40 panasz az Egyesült Királyságban terjesztésre szánt filmek besorolásáért felelős testülethez (BBFC) 2015-ben

- írja a BBC online. A szervezet pénteken bemutatott jelentése szerint a közönségtől legtöbb visszajelzést kapott filmek között van a Kingsman: A titkos szolgálat és a Minyonok is.

A Spectre terjesztője tanácsot kért ahhoz, hogyan lehetne biztosítani a film 12 éven felülieknek szóló jelzését a film utóforgalmazásakor.

"Egy szemkinyomást is tartalmazó jelenet nyilvánvalóan túl erős ahhoz, hogy 12-es besorolást kapjon a film. A jelenet megvágását javasoltuk. Az új verzióban így kevesebb vizuális részlet és csak utalás marad arra, mi történik" - fogalmazott a BBFC.

Harmincnyolc panasz érkezett a Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Taron Egerton és Michael Caine főszereplésével készült Kingsman: A titkos szolgálat című filmre. A BBFC szerint a filmet még nem teljesen kész állapotban látták, ekkor adtak javaslatokat arra, hogyan lehet elérni a 15-ös kategóriát. Kiemelték: egyébként 18-as besorolást kapott volna a film.

A Gru-filmek apró sárga lényeinek önálló kalandjait bemutató Minyonok című animáció filmre 16 panasz érkezett. Többségük arra a jelenetre vonatkozott, amikor a minyonok egy középkori stílusú kínzókamrába jutnak.

"A minyonokat kínpadra feszítik, ahol láthatóan semmi bajuk nem esik, sőt, kibújnak a hurokból és játszanak az akasztófával. A jelenet irreális, tréfás bohózat, ami megszokott a fiatal nézők számára, akik számítanak a minyonok megmenekülésére. A jelenet esetleg sérülést okozó utánzásának valós veszélye nagyon kicsi" - közölte a BBFC.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára