Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Február 06. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti

A spanyol legfelsőbb bíróság elé kerül a király sógorának sikkasztási ügye

A spanyol legfelsőbb bíróság elé kerül a király sógorának sikkasztási ügye

A madridi legfelsőbb bíróság március 21-ére tűzte ki a tárgyalást a spanyol király sógorának, Inaki Urdangarinnak ügyében, akit közpénzek elsikkasztása miatt ítéltek el egy évvel ezelőtt

- közölte a bíróság sajtóhivatala hétfőn. Urdangarint tavaly februárban a mallorcai bíróság több mint hatéves szabadságvesztéssel és 12 ezer eurós (több mint 157 millió forintos)pénzbírsággal sújtotta, mert bizonyítottnak látta, hogy a Nóos nevű nonprofit alapítvány elnökeként 6,1 millió euró (több mint 1,8 milliárd forint) közpénzt sikkasztott el üzlettársa segítségével.

Az egykori profi kézilabda-játékos és olimpikon a felmentő ítélet reményében fellebbezett a döntés ellen a legfelsőbb bíróságnál, ahogy az ügyészség is, amely azonban szigorúbb büntetést, 14 és fél év börtönt javasolt.

Krisztina hercegnő férje szabadlábon várja a legfelsőbb bíróság jogerős döntését. A család öt éve a svájci Genfben él.

A sikkasztási botrány 2011-ben robbant ki, amely megtépázta a királyi család hírnevét. Vádlott volt az ügyben az infánsnő is, akit végül felmentettek végül a kétrendbeli adócsalás vádja alól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.