Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 15. 07:14, szerda | Belföld
Forrás: sportmotor/web/zsuffa csaba

A roller is jármű...

A roller is jármű...

Júliustól csak érvényes biztosítással lehet rollerezni. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy még áprilisban új rendelkezések születtek, mely alapján

2024. július 16-tól csak érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással lehet használni bizonyos elektromos rollereket.

Júliustól rollerekre is kötelező lesz biztosítást kötni
Az április 30-án kihirdetett rendelkezések szerint egyes mikromobilitási eszközökre, többek között egykerekűekre, Segwayekre és elektromos rollerekre is kiterjed majd a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb).

A jármű nettó tömege, illetve tervezési sebessége dönti el, hogy szükséges-e biztosítást kötni rá, és ezt nem a hatóság ellenőrzi: minden üzembentartó saját felelőssége, hogy ellenőrizze gépjárműve nettó tömegét, illetve tervezési sebességét, és ez alapján kössön vagy ne kössön szerződést – hangsúlyozta a Mabisz.

Kiemelték, hogy mivel a rollereknek nincs forgalmi engedélye, az számít üzembentartónak, aki éppen vezeti a járművet, tehát az ő felelőssége, hogy biztosítás legyen rajta

A biztosítóknak közel egy hónapjuk van összeállítani és kihirdetni a mikromobilitási eszközökre vonatkozó díjtarifájukat.

Ugyanakkor a SIGNAL IDUNA Biztosító máris közzétett egy ábrát, mely szerint a 14 km/óránál gyorsabb és/vagy 25 kg-nál nehezebb rollerek idén nyártól csak érvényes biztosítással közlekedhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.