Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2024. Május 15. 07:14, szerda | Belföld
Forrás: sportmotor/web/zsuffa csaba

A roller is jármű...

A roller is jármű...

Júliustól csak érvényes biztosítással lehet rollerezni. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy még áprilisban új rendelkezések születtek, mely alapján

2024. július 16-tól csak érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással lehet használni bizonyos elektromos rollereket.

Júliustól rollerekre is kötelező lesz biztosítást kötni
Az április 30-án kihirdetett rendelkezések szerint egyes mikromobilitási eszközökre, többek között egykerekűekre, Segwayekre és elektromos rollerekre is kiterjed majd a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb).

A jármű nettó tömege, illetve tervezési sebessége dönti el, hogy szükséges-e biztosítást kötni rá, és ezt nem a hatóság ellenőrzi: minden üzembentartó saját felelőssége, hogy ellenőrizze gépjárműve nettó tömegét, illetve tervezési sebességét, és ez alapján kössön vagy ne kössön szerződést – hangsúlyozta a Mabisz.

Kiemelték, hogy mivel a rollereknek nincs forgalmi engedélye, az számít üzembentartónak, aki éppen vezeti a járművet, tehát az ő felelőssége, hogy biztosítás legyen rajta

A biztosítóknak közel egy hónapjuk van összeállítani és kihirdetni a mikromobilitási eszközökre vonatkozó díjtarifájukat.

Ugyanakkor a SIGNAL IDUNA Biztosító máris közzétett egy ábrát, mely szerint a 14 km/óránál gyorsabb és/vagy 25 kg-nál nehezebb rollerek idén nyártól csak érvényes biztosítással közlekedhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.