Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 15. 15:49, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/NMRFK

A rendőrség is felkészült az év végi ünnepekre

A rendőrség is felkészült az év végi ünnepekre

A jogsértések megelőzése érdekében a rendőrök az év végi ünnepekben és az ünnepnapokat megelőző időszakban fokozottan jelen lesznek az utakon, forgalmas területeken.

A jogsértések megelőzése érdekében megyénk rendőrei Karácsonykor, Szilveszter napján és az ünnepnapokat megelőző időszakban fokozottan jelen lesznek az utakon, forgalmas területeken. Munkájukban a települések polgárőrei is segítségükre lesznek.
A megnövekvő járműforgalom, a zsúfolt parkolók és járdák, az ünnepi forgatag magában rejti a balesetveszélyt, a bűnelkövetések lehetőségét.
Rendőreink – egyenruhások és civil ruhások – felkészültek az ünnepekre és rendszeresen tartanak az utakon közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési, továbbá a településeken bűnmegelőzési ellenőrzéseket.
Fontos, hogy ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek értékeikre a bevásárlások során és testi épségükre a közlekedésben való részvétel alkalmával.
A balesetek megelőzése érdekében kérik:
- induljanak időben útnak, ne a havas, csúszós úton, vagy a forgalmas városban próbáljanak lefaragni az utazás idejéből;
- csak téli gumival és megfelelő világítással és felszereléssel – téli ablakmosó, fagyálló, csereizzók, láthatósági mellény, stb. – közlekedjenek;
- tartsanak megfelelő követési távolságot;
- zsúfolt üzletek, parkolók környékén mindig olyan helyen állítsák le járműveiket, amely megközelítése biztonságos, és azzal mások gyalogos vagy gépkocsival történő közlekedését nem akadályozzák;
Az ünnepi forgatagban, üzletekben, vásárokban gyakoribbak a trükkös és a zseblopások, ezért
- vásárlásaik során ne hagyják őrizetlenül a kosarat vagy kocsit, abban táska, pénz, egyéb érték ne maradjon, amíg nézelődnek;
- a nagyobb bevásárlóközpontokban, áruházakban, autóbuszmegállókban, forgalmasabb helyeken ne hagyjanak értéket szem előtt, sem járműveikben, sem táskájuk tetején, külső zsebekben;
- amennyiben tömegközlekedéssel utaznak, táskájukat mindig szem előtt, értékeiket rejtve tartsák.
Óvakodjunk a bűncselekmények elkövetésének szándékával útnak induló, vagy csupán egy adott helyzetet kihasználó személyektől az ünnepek idején is.
Módszereik roppant változatosak, ám kellő körültekintéssel elkerülhető az áldozattá válás.
Továbbra is fontos felhívni az állampolgárok figyelmét arra, hogy ne higgyenek a megtévesztő ígéreteknek, ne engedjenek illetéktelent az ingatlanukba.
Ennek érdekében
- lakásuk ajtaját, családi házuk kapuját és bejárati ajtaját is kulcsra kell zárni;
- csak azt a formaruhával vagy megfelelő szolgálati-igazolvánnyal rendelkező személyt bocsássák be, aki a belépés jogosságát megfelelően igazolta;
- az alkalmazottak személyazonosságát az egyes szolgáltatók ügyfélszolgálatán keresztül telefonon is ellenőrizni lehet, ha ez a helyszínen hitelt érdemlően nem állapítható meg;
- a bebocsátottakat lehetőség szerint ne hagyják magukra a lakásukban, értékeik ne legyenek szem előtt;
- soha ne adjanak át semmiféle értéket ismeretlen személyeknek! (pénz, takarékbetétkönyv, ékszerek;
- nagyobb összeget soha ne váltsanak fel idegeneknek;
- ne legyenek túlságosan jóhiszeműek a bizalmukba férkőzni kívánó idegenekkel szemben.
Ha mindezek ellenére mégis bűncselekményt tapasztalnak, vagy annak áldozatává váltak, értesítsék azonnal a helyszín közelében szolgálatot teljesítő rendőröket, vagy jelentsék be a történteket a 107-es vagy 112-es segélyhívó számokon.
A rendőrök kiérkezéséig lehetőség szerint ne változtassák meg a helyszínt, próbáljanak meg pontos, részletes személyleírást adni az elkövetőkről. Amennyiben lakásában bármilyen bizonylatot, csekket visszahagyott, illetve ha tárgyat megfogott az elkövető, ne nyúljon hozzá!

Címkék: ünnep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:40, csütörtök | Helyi

Vége a drogbiznisznek!!!

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.

2024. Április 18. 08:21, csütörtök | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Hideg reggel, hűvös, szeles délután.

Keleten, délkeleten indulhat esősen a reggel. Napközben a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok,

2024. Április 18. 04:24, csütörtök | Helyi

Máris egymást ölik a sportszergyártók, holott csak most gyújtották meg az olimpiai lángot

Egymásra licitálnak a sportszergyártók, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből. A Nike például hirdetési szőnyegbombázást tervez.