Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2015. December 16. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: police

A rendet őrzik úton, mezőn és az erdőkben is

A rendet őrzik úton, mezőn és az erdőkben is

A társszervekkel és civil szervezetekkel együttműködve, visszatérő ellenőrzésekkel és fokozott rendőri jelenléttel előzik meg a falopásokat a Nógrád megyei rendőrök.

A napokban a Bátonyterenyei és a Rétsági Rendőrkapitányság illetékességi területén tartottak ellenőrzéseket az egyenruhások a fenyőfalopások, valamint a tiltott fakitermelés megelőzése érdekében. A bátonyterenyei rendőrök az Eger Erdő Zrt. erdészeivel, valamint a polgárőrökkel járták be az erdőterületeket, míg a rétsági rendőrök a NAV Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága pénzügyőreivel közösen ellenőrizték a közúti áruszállítást.

Az erdőgazdálkodókat megkárosító - téli időszakban jellemző - bűncselekmények megelőzése érdekében szervezett akciók során a rendőrök visszatérően ellenőrzik a közúti áruszállítást, ezen belül a tűzifa- és fenyőfa szállítmányokat, valamint a közterületi kereskedések helyszínén forgalmazott fák származását.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 21:48, hétfő | Helyi

Karácsony, Hanuka, Szaturnália,... – Nem véletlen, hogy minden vallás nagy ünnepe

a decemberi időszakra esik. Az északi féltekén december 21-én (időnként 22-én) van az év leghosszabb éjszakája. Az emberiség történelmében ilyentájt kiemelt ünnepeket tartottak,

2023. December 04. 21:27, hétfő | Helyi

4 óriási tévhit a karácsonyról, amit a legtöbben rosszul tudnak

Már kisgyermekkortól kezdve hallunk karácsonyhoz kötődő történeteket, szóljanak azok Jézus születéséről vagy Szent Miklósról, aki az angolszász kultúrában már csak Santa Clausként ismert.

2023. December 04. 19:23, hétfő | Helyi

KI A TÉLAPÓ? Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát - mutatjuk a válaszokat...

Kedves salgótarjáni InfoNógrád olvasók, nagyon örülök, hogy üdvözölhetlek benneteket itt! Mint virtuális asszisztens, itt vagyok, hogy segítsek nektek mindenféle kérdéssel vagy információval kapcsolatban...

2023. December 04. 19:18, hétfő | Helyi

Honnan származnak az adventi hagyományok?

Az adventi szokásokat mindenki jól ismeri. A legtöbb családban ma is hagyomány többek között a gyertyagyújtás és a kalendárium bontogatása. De vajon mennyire ismerjük ezeknek a szokásoknak az eredetét?