Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2024. Szeptember 03. 07:45, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

A Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját 13 év fegyházra ítélték

A Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját 13 év fegyházra ítélték

A Fővárosi Törvényszék hétfői első fokú ítéletében 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját.

Tarsoly Csaba Istvánt többek között 7 rendbeli sikkasztás és 396 rendbeli csalás bűntette miatt ítélték el. Tíz évre a közügyektől, továbbá végleges hatállyal gazdasági társaságok vezető tisztségeinek betöltésétől is eltiltották, emellett elrendelték az őrizetbe vételét legfeljebb 72 órára.

A többi 10 vádlott közül a másodrendű vádlottat, Tarsoly Csaba István feleségét és a negyedrendű vádlottat felmentették. A legsúlyosabb büntetést, 16 év fegyházbüntetést a harmadrendű vádlott kapta, akit szintén eltiltottak 10 évre a közügyektől és végleges hatállyal gazdasági társaság vezetésétől, valamint elrendelték az őrizetbe vételét 72 órára.

A büntetőeljárás során eddig felmerült összesen majdnem 247,5 millió forint bűnügyi költséget a bűnösnek kimondott vádlottak különböző mértékben kötelesek az állam javára megfizetni.

Indoklásában a bíró a rendkívül szerteágazó ügy nyomozását világszínvonalúnak nevezte, hozzátéve, hogy a vádlottak viszont igyekeztek tervszerűen minden szakértőt kizáratni a vizsgálatokból.

Ezzel az lehetett a céljuk, hogy akadályozzák az eljárás lezárását, az ítélet megszületését, közben pedig az ügyészséget azzal vádolták, hogy koncepciós eljárást folytat ellenük. Olykor egészen alaptalan és abszurd indokokra hivatkoztak, de a büntetéseket "sziklaszilárd bizonyítékok" támasztják alá - fogalmazott a bíró az ítélethirdetést követően.

A vád alapján a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottja a cégcsoport vezetőjeként tíz társával együtt összesen több mint 77 milliárd forint kárt okozott az ügyfeleiknek. A tárgyalássorozat több mint 8 éve, 2016 júliusában kezdődött, a Fővárosi Törvényszék összesen 359 tárgyalási napot tartott.

Címkék: Quaestor-ügy, questor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:53, szombat | Kék hírek

A rendőrség azonosította a Groupamában távirányítással füstbombázó férfit

Azonosították azt a férfit, aki az augusztus 17-ei Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzésen távirányítással bekapcsolt egy zöld füstbombát a Groupama Aréna újpesti szektorában - közölte a rendőrség honlapján pénteken.

2024. Augusztus 21. 14:00, szerda | Kék hírek

HÉTVÉGI ORSZÁGOS ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt öt nap eseményei számokban.

2024. Augusztus 17. 08:19, szombat | Kék hírek

Letartóztatták Kiss László óbudai polgármestert

A Fővárosi Törvényszék közleményben arról tájékoztatott, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy polgármester letartóztatását pénteken.

2024. Augusztus 17. 08:10, szombat | Kék hírek

Vádemelési javaslat született a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében

A rendőrség befejezte a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmények vizsgálatát, és vádemelési javaslatot lett a Szolnoki Járási Ügyészség felé.