Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Április 30. 11:30, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A piros az tilos!

A piros az tilos!

A közlekedési lámpa jelzéseinek a figyelmen kívül hagyása Nógrád vármegyében is a legsúlyosabb szabályszegések közé tartozik, amelynek következménye tragikus is lehet.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának egyenruhásai fokozottan és folyamatosan ellenőrzik a fényjelző készülékkel biztosított közlekedési csomópontokat és a gyalogos-átkelőhelyeket.

Munkatársaink legutóbb április 25-én Salgótarján belterületén, a Bajcsy-Zsilinszky úton ellenőrizték a járművezetők jogkövető magatartását.A felvételen látható és a tilos jelzésen áthaladó sofőr nem tartotta be a közlekedési szabályokat, ezért vele szemben közigazgatási eljárás indult.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! A forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzését ne ajánlásnak tekintsék…

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.