Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 05. 06:21, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-PÉCS

A pécsi labdarúgás nagyjai előtt tisztelegtek a baranyai vármegyeszékhelyen.

A pécsi labdarúgás nagyjai előtt tisztelegtek a baranyai vármegyeszékhelyen.

Gálaestet tartottak az élvonalbeli pécsi labdarúgás egykori kiváló játékosai, edzői, sportvezetői tiszteletére a baranyai vármegyeszékhelyen szombaton.

Liszkai Dezső, a Labdarúgó Módszertani Központ igazgatója a Pécsi Labdarúgás Nagyjaiért Alapítvány és a PMSC Egyesület hatodik alkalommal, a Pécsi labdarúgás napján tartott eseményén azt mondta: Pécs mindig az egyik központja volt a magyar labdarúgásnak, azon kell dolgozni, hogy visszaadják a pécsi futball régi fényét.
Ehhez minden lehetőség adott: az agglomeráció, a városvezetés támogatása, a gazdasági szereplők hozzáállása - jegyezte meg a szakember.
Úgy vélte, "szakmailag kell összerakni egy futballszindikátust" és hamarosan nemcsak lány-, fiúakadémia is lesz a városban.
Szavai szerint közös szakmai koncepcióra van szükség, "a labdarúgás táplálékláncában" mindenkinek meg kell találnia a helyét, azt, hogy ki lesz, aki a tehetségközpontokat szolgálja, ki foglalkozik a kiválasztással, ki az óvodai futballal és ki fog dolgozni az elitfutballban.
"A szakembereknek össze kell fogni, meg kell alkotniuk a saját filozófiájukat, kiválasztóprogramot, tornákat kell szervezni és egymást segíteni a munkában" - sorolta.
Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a város amiben tud, segíti a labdarúgóklubot és támogatja a helyi foci emlékeinek megőrzését. Dunai Antal olimpiai bajnok, ezüstcipős labdarúgó és edző játékosként és edzőként szerzett élményeiről, tapasztalatiról beszélt a vendégeknek.
Az est zárásaként Róth Antal, az MLSZ szakmai tanácsadója és Belénessy Csaba, a Pécsi Labdarúgás Nagyjaiért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az MTI volt vezérigazgatója labdarúgó életműdíjat adott át Rónai Istvánnak.
A méltatás szerint az 1944-ben született Rónai István 1962-ben lett NB I-es játékos, tagja volt az 1970-ben, a Vásárvárosok Kupájában az angol Newcastle Unitedet legyőző Pécsi Dózsa együttesének. Edzőként 1979-ben az NB I-ig vezette a Pécsi VSK csapatát, szakmai vezetőként megfordult Zalaegerszegen, majd alsóbb osztályokban szereplő baranyai csapatoknál is.
"Életműve kitörölhetetlen módon ott marad majd a pécsi labdarúgás történelemkönyvében, bármit is hozzon a jövő" - hangzott el az eseményen.
A baranyai vármegyeszékhelyen minden év november 4-én ünneplik a Pécsi labdarúgás napját, emlékezve a Pécsi Dózsának 1970-ben a Newcastle United fölött aratott 2-0-s győzelmére és továbbjutására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.