Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Május 17. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

A pásztói kistérség is a szabad vállalkozási zóna része

A pásztói kistérség is a szabad vállalkozási zóna része

Nógrád megyében négyre bővül a szabad vállalkozási zónába sorolt kistérségek száma.

A döntés eredetileg a szécsényi, a salgótarjáni és a bátonyterenyei térséget érintette, de a kormány határozata értelmében bekerül az adókedvezményben és plusztámogatásban részesülő övezetbe a pásztói kistérség is - tájékoztatta Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke, fideszes országgyűlési képviselő az MTI-t.
Becsó Zsolt emlékeztetett: a kormány év elején 47 szabad vállalkozási zónát alakított ki Magyarországon a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben.
"Egyrészt örömmel üdvözöltük, hogy köztük lehet három nógrádi kistérség, másrészt már akkor megfogalmaztuk, hogy szeretnénk kiterjeszteni a zóna határát Pásztó irányába" - mondta, hozzátéve: szakmai anyagot juttattak el a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkárságára, ugyanezt megtette a pásztói kistérség is, az érdekérvényesítés pedig eredményes volt.
A napokban a kormány úgy döntött, hogy 12 kistérségből 177 új településsel bővül a zónába sorolt települések köre - tette hozzá Becsó Zsolt.
Elmondta: a kormány ezzel újabb nagy lehetőséget biztosít Nógrád megye felzárkóztatására, a nógrádiak pedig ezen az úton akarnak továbbhaladni.

Címkék: zóna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.